Doar 8% din populatie are acest tip rar de personalitate creativa. Esti printre norocosi?

1
De Mia Nicolescu
2 mai 2022

Din cele 16 tipuri de personalitati, aceasta este una dintre cele mai bune, frumoase si puternice.

Conform testului de personalitate Myers-Briggs (MBTI), fiecare dintre noi se incadreaza in unul dintre cele 16 tipuri de personalitate. Si dintre toate, putine sunt mai energice sau mai entuziaste in ceea ce priveste modul de exprimare decat tipul ENFP.

TIPUL DE PERSONALITATE ENFP

ENFP inseamna extrovertit si intuitiv, sentiment si perceptie. Acest tip de personalitate reprezinta 8% din populatia lumii – 10% femei versus 6% barbati.

Dupa cum Michael Segovia, consultant senior la The Myers-Briggs Company, explica pentru MindBodyGreen, ENFP-urile sunt cunoscute a fi spontane, creative, simpatice, energice si orientate spre viitor. Si John Hackston, seful conducerii de gandire la The Myers-Briggs Company, adauga ca oamenii cu personalitate ENFP sunt, de asemenea, entuziasti, grijulii si centrati pe oameni.

Acesti oameni pur si simplu adora sa incerce sau sa impartaseasca lucruri noi, de la idei la experiente, dar pot intampina unele dificultati cu ducerea la bun sfarsit a ceea ce au inceput. Mai mult, Michael Segovia adauga ca este posibil sa se simta coplesiti sau sa aiba o schimbare brusca a emotiilor daca sunt fortati sa ia o decizie fara sa li se ofere si timp de gandire.

TRASATURI CHEIE ALE PERSONALITATII ENFP
Sunt entuziasti

Oamenii cu personalitate ENFP au un entuziasm inconfundabil in abordarea lucrurilor, de la un nou proiect pana la intalnirea unor persoane noi. “Sunt instigatori entuziasti ai proiectelor, dar se pot plictisi rapid si sa se entuziasmeze de o alta idee, lasand astfel lucrurile neterminate”, spune John Hackston pentru mbg.

Muschii „secreti” care alungesc, tonifiaza si subtiaza picioarele: 5 antrenamente eficiente

Sunt spontani

Acesti indivizi se bucura, de asemenea, de varietate, de spontaneitate si merg pe principiul “go with the flow” – de unde si dificultatea de a ramane pe drumul cel bun. “Le place sa impartaseasca idei si posibilitati noi cu alti oameni si sunt in permanenta in cautare de aventuri si experiente noi”, explica Hackston.

Sunt creativi

John Hackston observa ca cei cu tipul de personalitate ENFP gandesc creativ si pun accent pe imaginea de ansamblu. Ei pot gandi abstract si au o capacitate puternica de a crea, desi nu prind intotdeauna detaliile cele mai importante. “Ei pot vedea conexiuni noi pe care altii nu le fac, ajutandu-i sa fie mai constienti de ceea ce se intampla in jurul lor.”

Sunt carismatici

ENFP-urile au o carisma iesita din comun, ceea ce ii face in mod natural inspirationali si motivanti, oameni pe care toti ii vor in preajma. “Oamenii de tipul acesta sunt chiar o sursa de inspiratie pentru ceilalti. Prin ceea ce fac si ce zic ii motiveaza pe ceilalti sa fie mai buni atat la locul de munca, cat si in viata privata”, spune Segovia. Ei sunt, de asemenea, ghidati de un nucleu puternic de valori personale, adauga Hackston.

Se adapteaza usor

O ultima trasatura revelatoare a unui ENFP este capacitatea lor de a se adapta si de a fi flexibili intr-o varietate de scenarii sau cu tot felul de oameni. Dupa cum explica Segovia, acest tip este adesea descris ca adaptabil la schimbare “si le place sa isi pastreze optiunile deschise”.

10 trucuri de machiaj pentru subtierea fetei

PUNCTE SLABE ALE OAMENILOR CU PERSONALITATE ENFP

Devin usor coplesiti de situatie;

Pot rata detalii importante;

Gandesc prea mult;

Uneori vad conexiuni si oportunitati acolo unde nu exista;

Cauta aprobare din partea celorlalti;

Le este greu sa duca lucrurile la bun sfarsit.

Foto: Pexels.com