5 semne ca esti mult prea dura cu tine si asta iti afecteaza viata

1
De Alice Papuc
13 iul. 2023

Daca aceste semne iti sunt cunoscute, este timpul sa te tratezi cu mai multa blandete, exact asa cum faci cu cei dragi tie.

Autocritica poate avea beneficii, insa pana la un punct. Atunci cand esti in mod constant dura cu tine si simti ca nu esti suficient de buna, oricat de multe lucruri realizezi, este cazul sa faci cativa pasi in spate si sa analizezi situatia. Descopera 5 semne ca esti mult prea dura cu tine!

Te compari in mod constant cu cei din jur

Ai facut o treaba minunata, dar persoana de langa tine are o realizare si mai mare. Nu iti mai permiti deloc sa te bucuri de ceea ce ai facut, ci doar te simti prost ca nu ai avut un rezultat la fel de bun. Ii privesti mereu pe cei din jur si iti compari viata cu ei. Iti doresti aceleasi lucruri si nu intelegi de ce nu esti inca “acolo”. Intotdeauna va exista o persoana mai amuzanta, mai inteligenta sau mai atractiva decat tine. Singura persoana pe care “trebuie” sa o depasesti esti tu, cea din trecut, devenind cea mai buna versiune a ta. In rest, competitia nu isi are rostul.

Te invinovatesti

Orice se intampla rau in viata sau in familia ta, ai senzatia ca este exclusiv vina ta. Te invinovatesti in mod constant si nu poti trece peste. Analizezi situatia la extrem si cauti mereu sa vezi cu ce ai gresit.

5 moduri creative de a elibera energia negativa in natura: Afla cum scapi de aceasta povara!

Muncesti pana la epuizare

Inclusiv tendinta de workaholism poate demonstra ca esti mult prea dura cu tine. Ai mereu senzatia cu nu faci suficiente lucruri si ca nu esti buna la ceea ce faci. Oricat de mult te-ar lauda seful tau si orice rol ai ocupa in firma, tu simti in mod constant ca trebuie sa lucrezi la nesfarsit. Daca cei dragi remarca acest lucru si te indeamna sa fii mai des prezenta, este clar ca esti mult prea dura cu tine si ca muncesti prea mult.

Nu te odihnesti suficient

Ai tendinta de a pierde ore importante de somn dand scroll pe social media? Esti obosita si totusi spui ca mai stai “doar 5 minute”? Iti regreti decizia in dimineata urmatoare? Poate ca nu realizezi aceste lucruri, dar privarea de somn are loc pentru ca tu cauti sa te “pedepsesti” pe tine.

Trei lucruri la care sa renunti pentru a-ti imbunatati viata instantaneu. Doar asa, Universul iti va oferi ce iti doresti

Bineinteles, exista si scenariul in care petreci mult prea mult timp criticandu-te si ingrijorandu-te pentru fiecare aspect din viata ta, asa ca seara iti doresti sa ai parte de putin timp pentru tine si putina relaxare. Acest lucru se transforma insa in nopti albe, insomnii si mult prea multe ore petrecute in fata televizorului.

Nu iti asumi riscuri

Iti este mult prea teama sa iti asumi riscuri si ramai mereu in zona ta de confort. Chiar daca poti face fata cu brio provocarilor, nu ai incredere in tine si te temi constant ca vei esua. Nu iti permiti sa gresesti niciodata si te critici dur atunci cand o faci.

Foto: Freepik.com