Trei lucruri la care sa renunti pentru a-ti imbunatati viata instantaneu. Doar asa, Universul iti va oferi ce iti doresti

1
De Cristiana Astefanoaiei
11 iul. 2023

Se spune ca abundenta vine acolo unde este manifestata, iar pentru a face acest lucru trebuie sa renunti la lucrurile care iti fac viata mai grea.

Exista mai multe lucruri la care poti renunta pentru a-ti imbunatati viata instantaneu. Iata trei dintre ele!

Renunta la negativitate

Lasa in urma gandurile negative, critica constanta si pesimismul. Un prim pas pentru a face acest lucru ar fi sa iei o pauza de la acele canale care te incarca cu astfel de idei. De exemplu, stirile s-ar putea sa induca o stare de apasare si de stres. De asemenea, retelele de socializare s-ar putea sa te faca sa te compari cu alti oameni si sa ai o parere negativa despre tine.

Fii constienta de modul in care iti percepi viata si incearca sa te concentrezi pe aspectele pozitive. Gandeste-te la recunostinta si multumire pentru lucrurile bune pe care le ai in viata. Inlocuieste gandurile negative cu afirmatii pozitive si inconjoara-te de oameni care te inspira si te motiveaza. Alege sa faci acele activitati care te incarca cu fericire si renunta la factorii externi care iti provoaca ingrijorare.

5 moduri creative de a elibera energia negativa in natura: Afla cum scapi de aceasta povara!

Renunta la procrastinare

Amanarea constanta a sarcinilor poate genera stres si anxietate. Incepe sa fii mai disciplinata si sa iti stabilesti prioritati clare. Imparte sarcinile in etape mai mici si stabileste-ti termene limita realiste. Gaseste modalitati de a-ti mentine concentrarea, cum ar fi crearea unui program de lucru sau utilizarea tehnicilor de gestionare a timpului, de exemplu tehnica Pomodoro.

Tehnica Pomodoro este o tehnica de gestionare a timpului care implica impartirea activitatilor in intervale de timp concentrate, numite „pomodori”, urmate de pauze scurte. Iata cum functioneaza:

Stabileste o sarcina: Alege o activitate sau o sarcina pe care doresti sa o realizezi.

Seteaza un cronometru: Seteaza un cronometru pentru 25 de minute, care reprezinta un „pomodoro”. Aceasta perioada de timp este alesa deoarece este considerata un interval optim pentru mentinerea concentrarii.

Lucreaza fara intreruperi: Concentreaza-te asupra sarcinii respective si lucreaza fara intreruperi pe parcursul celor 25 de minute. Evita tentatia de a verifica telefonul, de a verifica e-mailul sau de a te distra in alte moduri.

Ia o pauza scurta: Odata ce ai terminat primul „pomodoro”, ia o pauza scurta de aproximativ 5 minute. Foloseste aceasta pauza pentru a te relaxa, pentru a-ti incarca bateriile sau pentru a face o scurta plimbare.

Repeta ciclurile: Dupa ce ai luat pauza, reia ciclul. Incepe un nou „pomodoro” de 25 de minute de lucru intens, urmat de o pauza de 5 minute. Dupa patru „pomodori” consecutive, poti lua o pauza mai lunga, de aproximativ 15-30 de minute.

Tehnica Pomodoro sau cum sa te organizezi in cel mai eficient mod posibil

Renunta la relatii toxice

De multe ori, nici nu ne dam seama ca gandurile noastre nu ne apartin, ci provin din parerile celor cu care ne petrecem timpul.

Daca ai persoane toxice in viata ta, care iti provoaca suferinta sau te trag in jos, ia in considerare sa renunti la acele relatii. Acest lucru poate fi dificil, dar in final te va elibera si iti va permite sa cresti si sa te dezvolti. Cauta conexiuni sanatoase si relatii pozitive, care sa iti ofere sprijin si inspiratie.

Cum stii ca ai de-a face cu o persoana toxica? 10 indicii importante

Este important sa retii ca suntem diferite. Avem prioritati diferite, nevoi diferite. Identifica ce anume iti aduce nefericire sau te impiedica sa iti atingi potentialul si concentreaza-te pe renuntarea la acele aspecte.

Efectele se vor vedea aproape imediat. Lucrurile bune incep sa ti se intample si Universul raspunde dorintelor tale. Prin renuntarea la anumite lucruri poti incepe sa faci schimbari pozitive care te vor conduce catre un trai mai implinit.

Foto: Freepik.com