5 semne ca impacarea este posibila dupa ce v-ati despartit

1
De Irina Constantin
29 iun. 2021

V-ati despartit de curand si te intrebi ce ar fi mai bine sa faci – sa treci peste sau sa cauti o cale de a fi din nou impreuna.

Despartirile pot fi extrem de dureroase. Suferinta venita odata cu ele te poate indemna sa cauti imediat impacarea cu partenerul, cu orice pret. Daca impreuna era bine, iar singura este foarte rau, pare ca exista o singura solutie, nu-i asa?

Ei, bine, parerile sunt impartite. Unele persoane militeaza pentru a trece mai departe si pentru a nu te intoarce niciodata intr-o relatie care s-a terminat. Altele considera ca este in regula sa aiba loc impacarea, in cazul in care contextul este potrivit si sanatos.

Impacarea cu partenerul: 5 semne ca este posibila si sanatoasa

1. Dorinta este prezenta din ambele parti

In primul rand, daca te gandesti la impacarea cu partenerul de care te-ai despartit acum ceva timp, trebuie sa te asiguri ca si el isi doreste acelasi lucru. Pentru ca relatia sa devina din nou armonioasa, este nevoie de dorinta si determinare, atat din partea ta, cat si din partea lui.

2. Nu exista potentiale pericole sau amenintari

Inainte sa iei in calcul o impacare, este esential sa te intrebi daca mediul in care vrei sa te intorci este unul sigur pentru tine. Au existat pericole fizice, emotionale sau psihice pe parcursul relatiei? Ai avut parte de amenintari sau violenta din partea fostului partener?

Daca motivul despartirii a fost legat de lipsa sigurantei tale, poti fi sigura ca este mai bine sa ramai departe de acel mediu toxic.

5 feluri in care poti scapa de un gand negativ care nu te lasa in pace

3. Fiecare dintre voi are abilitatea de a impune si de a respecta limite

Cele mai multe conflicte intr-un cuplu apar din cauza limitelor incalcate sau limitelor impuse ineficient sau deloc. Probabil ca ai experimentat si tu tot felul de certuri pornite din acest loc.

Acum, daca vreti sa va impacati, este important sa stabiliti de la inceput o serie de limite sanatoase, pe care fiecare dintre voi sa le respecte neconditionat, de dragul unei relatii fresh si armonioase.

4. Fiecare dintre voi stie cum vrea sa arate relatia in viitor si discutati despre asta

De cele mai multe ori, printre motivele care duc la o despartire se numara si comunicarea ineficienta. Atunci cand aveti scopuri si viziuni diferite, pe care nu le comunicati, pot aparea foarte multe frustrari.

Daca relatia voastra s-a incheiat intr-o conjunctura de acest tip, poate fi util sa discutati deschis, de aceasta data, despre cum vede relatia fiecare dintre voi. In cazul in care realizati ca va doriti aceleasi lucruri, impacarea poate merita o sansa.

5 semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ acest lucru

5. Sunteti dispusi sa vorbiti despre ce a mers prost si sa nu mai repetati greselile trecutului

Lipsa comunicarii poate insemna si ignorarea problemelor sau transformarea unei mici neintelegeri intr-o cearta in toata regula. Daca iei in calcul impacarea cu partenerul, trebuie neaparat sa discutati in detaliu despre ce nu a mers prima oara. Ce s-a intamplat atunci? De ce s-a ajuns la situatia respectiva? Care sunt greselile pe care nu mai vreti sa le repetati?

Dupa ce veti lamuri toate aceste aspecte, este posibil ca relatia voastra nu numai sa inceapa din nou, ci si sa fie mult mai puternica si mai frumoasa decat data trecuta.

Foto: Unsplash.com