Top 3 sfaturi pentru inceputul anului pe care nimeni nu ti le ofera

1
De Irina Constantin
12 ian. 2021

In fiecare an, luna ianuarie devine luna rezolutiilor ambitioase, a motivatiei si a promisiunilor marete.

Internetul este plin cu tips & tricks pentru productivitate, aplicatii pentru planificare eficienta, plannere fizice pentru mai mult spor si sfaturi pentru a fi cea mai buna versiune a ta, inca de pe 1 ianuarie.

Toate aceste lucruri se pot traduce printr-o presiune imensa, pe care o resimti in tot corpul. Ai senzatia ca trebuie sa incepi imediat, sa iti organizezi taskurile, sa renunti la zahar, sa bei mai multa apa, sa faci sport si sa dai startul altor cateva proiecte. Ce ar fi sa respiri adanc si sa te gandesti mai bine?

Iata 3 sfaturi pentru inceputul anului pe care nu ti le ofera nimeni!

1. Nu trebuie sa fii productiva din prima clipa

Desigur, cu totii ne dorim sa avem un an mai bun decat cel precedent. Vrem sa incepem „cu dreptul” sau sa „stabilim tonul” inca de la inceput, dintr-un soi de superstitie sau obicei.

Cu toate acestea, inainte sa iti sufleci manecile si sa te apuci de treaba, lasa-ti timp pentru a trage aer in piept. Daca totul pare coplesitor, aminteste-ti ca nu te obliga nimeni sa fii 100% productiva inca din primele zile sau saptamani ale noului an.

De fapt, chiar iti recomandam sa iti oferi cateva zile, dupa sarbatori, pentru a te odihni si pentru a face… nimic! Da, ai auzit bine. In timp ce toata lumea este deja agitata, tu te poti relaxa, oferindu-i mintii si corpului ceea ce au nevoie. Apoi, poti trece la treaba, plina de energie si de voie buna!

2. Nu trebuie neaparat sa ai o lista imensa cu rezolutii

Fara indoiala, toate cunostintele tale, precum si influencerii pe care ii urmaresti, au liste intregi cu rezolutii care mai de care mai ambitioase, pe care le-au postat deja pe social media.

Daca te simti ciudat pentru ca tu nu ai o lista atat de mare sau, si mai mult, n-ai nicio rezolutie speciala, nu intra in panica. Este in regula sa traiesti acest an pas cu pas, adaptandu-te la context si facand ceea ce simti.

Daca, totusi, simti nevoia de mai multa organizare, poti folosi o agenda speciala, care sa nu iti provoace anxietate, ci care te ajuta sa fii atenta la tine si la nevoile tale, zi dupa zi.

Agenda 2021 Andreea Raicu, 89 lei, shop.andreearaicu.ro

Nu uita ca in unii ani se poate intampla, pur si simplu, sa nu iti doresti nimic maret, ci doar sa fii sanatoasa, sa iti traiesti viata cu bucurie si sa faci ceea ce iti place. Ceea ce poate fi o rezolutie in sine!

3. Nu trebuie sa faci totul in acelasi timp

In cazul in care faci parte din tabara celor cu foarte multe rezolutii si planuri pentru noul an, iar acest lucru te streseaza, iti recomandam si tie sa tragi aer adanc in piept. Stiai ca nu trebuie sa le faci pe toate simultan?

Desi multi incearca sa isi monitorizeze toate obiceiurile sanatoase, in fiecare zi, acest lucru va deveni, in scurt timp, de-a dreptul extenuant. Nimeni nu poate rezista timp de luni intregi (sau chiar vreme de un an!) facand totul „perfect”.

De aceea, iti recomandam sa iti abordezi rezolutiile pe rand, grupandu-le pe mai multe luni. Incearca sa te ocupi de lucruri complementare, precum mai multa activitate fizica si mai multa apa bauta zilnic.

In final, daca vrei sa ai un an bun si sa iti duci la bun sfarsit toate rezolutiile, in cazul in care le ai, relaxeaza-te si incepe sa lucrezi incet, dar cu intentie. Nu vei regreta!

Foto: Unsplash.com.