Sfaturi pretioase de la Sri Shankar: Cand renunti la tot, ce-i mai bun ajunge la tine

1
De Alice Moisescu
21 mart. 2019

Sri Sri Ravi Shankar, acest maestru spiritual atat de cunoscut si fondator al organizatiei internationale Art Of Life, are o gramada de invataturi pretioase de impartasit.

Inca din 2009 este clasat pe locul 5 in topul celor mai influenti oameni din India, potrivit revistei Forbes India.

Si asta nu este tot! Ravi Shankar nu este cunoscut in lume doar datorita acestui fapt sau al adunarilor pe care el le organizeaza, ci si pentru pildele sale atat de pline de intelepciune.

Astazi iti vom impartasi cateva dintre invatamintele marelui Sri Sri Ravi Shankar. Sunt sfaturi esentiale, pe care oricine le poate pune in practica, in orice stadiu al vietii sale.

16 citate despre puterea feminitatii de la cele mai curajoase femei ale lumii

Sfaturi pretioase de la Sri Shankar: Cand renunti la tot, ce-i mai bun
ajunge la tine

1. Nu te grabi niciodata. Dar mergi unde te simti bine. Daca nu esti acolo unde trebuie, ridica-te si mergi acolo unde vocea interioara te cheama. Aminteste-ti mereu… pentru a gasi ceva, nu trebuie sa mergi niciunde. Fii bine cu tine, pentru ca totul se afla in interiorul tau.

Cele mai importante citate ale lui Buddha care vor schimba modul in care iti traiesti viata

2. Nu incerca sa controlezi oamenii sau evenimentele. Nu planifica, nu astepta, nu dori nimic… lasa totul sa decurga de la sine, lasa totul liber. Fii capabil sa rezisti unei pauze in timpul careia nu se intampla nimic. Fii doar tu cu tine. Si apoi, permite-le oamenilor sa vina la tine, iar lucrurilor sa se intample.

3. Ofera-ti libertatea de fi tu insuti, iar altora de a fi… ei insisi. Aminteste-ti ca fiecare are propria cale si propriile lectii de invatat. Daca drumurile noastre se intersecteaza, perfect! Dar, daca se despart… este de asemenea bine. Pentru ca totul se intampla intotdeauna spre mai bine.

30 de citate care te vor ajuta sa darami toate obstacolele care stau in calea visurilor tale

4. Nu incerca sa ai totul si imediat! Chiar si atunci cand pare ca nu ai nimic, tot ai ceva. Iar ceea ce nu ai, iti va fi dat de mana unui frate, a unui parinte, unui prieten drag… Fii doar moderat. In toate.

5. Intampina-i pe toti cu zambet si cu dragoste. Si niciodata nu iti lua adio, pentru ca nimic nu se incheie pentru totdeauna. Spune doar „Multumesc si la… noi intalniri!”

13 citate de suflet de la persoane celebre. Iti vor schimba viata

6. Fii deschis cu oamenii, cu cosmosul, cu Dumnezeu…

Crede, totul in viata se intampla cum este mai bine pentru tine. Chiar si atunci cand pare ca nimic nu mai are sens… are, crede-ma! Totul are un sens, un rost!

7. Cand renunti la tot, ce e mai bun… ajunge la tine!

8. Pana nu inveti sa manevrezi vaslele, este inutil sa schimbi barca…

Foto: Shutterstock.com