Simti ca esti invidioasa pe alte persoane? Iata cum poti folosi acest sentiment in favoarea ta!

1
De Irina Constantin
17 sept. 2019

Te-ai surprins, in anumite ipostaze, fiind foarte invidioasa pe prietenele tale sau pe colegele de la birou?

Fie raspunsul este da, fie nu vrei sa recunosti. Acest sentiment este firesc si uman, atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Cu totii l-am simtit, macar de cateva ori pe parcursul vietii, in diferite contexte.

Linia foarte fina dintre admiratie si invidie

Daca te intrebi cum sa scapi de invidie, ei, bine, este aproape imposibil. Ce poti face, in schimb, este sa transformi invidia simtita intens in ceva productiv pentru tine.

Cum sa scapi de invidie, transformand-o in cunoastere de sine

Imagineaza-ti ultima situatie in care ai fost extrem de geloasa pe cineva. Poate o prietena a obtinut un job mai bun, o colega a finalizat cu succes un proiect dificil sau cineva apropiat a plecat intr-o vacanta lunga in Maldive.

Oricare ar fi contextul, analizeaza putin situatia. Invidia nu iti arata altceva decat o dorinta ascunsa, pe care nu ai constientizat-o altfel pana in prezent. Poate ca si tu ai nevoie de o schimbare in cariera, poate ca si tu vrei sa iei o pauza si sa calatoresti in locuri noi. Incepe sa aiba sens, nu-i asa?

Cum iti dai seama ca ai de-a face cu o femeie narcisista

De acum inainte, de fiecare data cand te intrebi cum sa scapi de invidie, opreste-te si adu-ti aminte: ea iti arata ceva despre tine. Decodifica mesajul din spatele sentimentului si vei descoperi lucruri noi in ceea ce te priveste.

Invidia se poate transforma si in motivatie!

Invidia este o emotie puternica si, cu siguranta, ai simtit-o pe pielea ta. Atunci cand esti invidioasa, simti asta in tot corpul: din cap si gat, pana in stomac.

Acest lucru inseamna ca poti folosi energia puternica din spatele invidiei pentru a construi un sentiment la fel de intens: determinarea.

Invidiosii sunt oameni toxici! Iata cum ii depistam, de cine e bine sa pastram distanta

Ce ar fi daca, atunci cand iti invidiezi prietena pentru succesul ei profesional, ai transforma situatia in ceva productiv? Transforma invidia in motivatie si incepe sa lucrezi intens pentru propria ta cariera, de exemplu.

Succesul altora te poate motiva enorm si iti poate arata ca nimic nu este imposibil. Asadar, pune-te singura la treaba si vei observa ca, atunci cand esti concentrata pe tine insati, nici nu vei mai avea timp sa observi ce fac altii!

Foloseste invidia ca unealta pentru dezvoltarea ta personala

De multe ori, ne este frica sa recunoastem ca suntem invidioase. Asociem acest lucru cu un defect major si nu vrem sa fim catalogate astfel. Primul pas spre a vindeca sentimentele negative este sa le recunosti si sa le accepti. Rosteste „da, sunt invidioasa in acest context si este total ok!”.

Odata ce accepti emotia, iti va fi mult mai usor sa lucrezi cu ea. Cand te surprinzi fiind rautacioasa si invidioasa, exerseaza-ti empatia.

Incearca sa te bucuri pentru persoana fata de care simti invidie. La inceput s-ar putea sa ti se para fals, dar trebuie sa continui. In timp, vei invata sa iti schimbi atitudinea si sa fii mult mai stapana pe propriile tale ganduri.