”Sotul tau te face fericita?” Raspunsul surprinzator al unei femei la aceasta intrebare

1
De Alice Moisescu
5 nov. 2018

Expertii spun ca fericirea proprie este resposabilitatea noastra si a nimanui altcuiva.

Asa ca va invitam sa cititi mai departe o poveste care a devenit virala pe internet – un mesaj puternic, cu substrat, dedicat atat femeilor, cat si barbatilor, si menit sa ne aminteasca ca noi insine suntem responsabili pentru propria fericire

„Sotul tau te face fericita?”

In timpul unui seminar sustinul in cadrul Universitatii Fresno Pacific, unul dintre speakerii invitati sa tina o prelegere, a intrebat o femeie din sala:

„Spune-ne, te rugam… sotul tau te face fericita?”

La auzul acestei intrebari, sotul, prezent si el in sala, s-a facut mai comod pe scaun si si-a indreptat scaunul, plin de incredere in sine. Stia ca raspunsul sotiei sale va fi „da”, intrucat el chiar depunea eforturi pentru a o vedea fericita si mereu cu zambetul pe buze. Mai mult, aveau o casnicie frumoasa, bazata pe dragoste si respect reciproc, astfel ca ea nu i-a facut niciodata vreun repros.

Cu toate acestea, sotul a ramas fara cuvinte cand a auzit raspunsul sotiei sale rasunand in intreg amfiteatrul:

„Nu, sotul meu nu ma face fericita”, a spus aceasta.

In ciuda nedumeririi sotului, femeia a continuat…

„Sotul meu nu m-a facut niciodata fericita si nu ma face fericita. Eu sunt fericita. Daca eu sunt sau nu fericita, nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoana de care depinde fericirea mea. Eu aleg sa fiu fericita in orice situatie si in orice moment al vietii mele, caci daca fericirea mea ar depinde de alta persoana, m-as afla in mare incurcatura si as avea probleme serioase.

Tot ceea ce exista in aceasta viata se schimba in mod constant: oamenii se schimba, corpul meu se schimba, clima se schimba, lucrurile care imi aduc bucurie, prietenii dragi, sanatatea mea fizica si mentala… totul se schimba, si lista ar putea continua la nesfarsit.

Am nevoie sa decid sa fiu fericita indiferent de ceea ce se intampla in jurul meu. Chiar daca am multe sau putine lucruri, eu sunt fericita! Chiar daca ies in oras sau stau singura acasa, eu sunt fericita! Chiar daca sunt inconjurata de oameni sau sunt singura cuc, eu sunt fericita! Chiar daca sunt bogata sau saraca… sunt fericita!”, a adaugat femeia.

Sunt casatorita si fericita, dar eram deja fericita cand eram singura.

„Sunt fericita pentru mine insami. Alte lucruri, oameni, momente sau situatii sunt experiente care pot cauza bucurie sau tristete. Momentele de tristete sunt inevitabile atunci cand iubesti pe cineva, caci viata te poate lovi atunci cand te astepti mai mult. Dar chiar si atunci, in momentele mele cele mai negre, incerc sa ma ridic. Si da, chiar si in nefericire, incerc sa ma indrept catre fericire!

Invat din experientele trecutului si le traiesc pe cele care sunt eterne, precum dragostea, iertarea. Incerc sa gasesc fericirea in a ajuta pe cineva, in a intelege pe cineva, in a accepta, in a aduce mangaiere si consolare, in a face bine, in a face frumos, a trai frumos, a gandi frumos…

Doar in acest mod am reusit sa am o casnicie reusita de-a lungul acestor zeci de ani”, a conchis femeia.

La auzul spuselor sotei sale, ochii sotului s-au umplut de lacrimi si a inceput sa aplaude zgomotos alaturi de toti cei prezenti in sala.

Foto: Shutterstock.com.