Studiu: Subconstientul oamenilor ramane blocat la perioada cand a primit cea mai putina dragoste

1
De Cristina Tudor
5 mart. 2020

Subconstientul nostru, un adevarat radar emotional! Cu totii am catalogat macar o data un adult ca fiind imatur din punct de vedere emotional.

Uneori chiar noi insine ne surprindem avand o purtarea copilareasca, imatura sau reactii surprinzatoare.

Psihologii au o explicatie pentru acest tip de comportament si chiar ofera solutii in cazul in care il identificam la noi insine sau la cineva din apropierea noastra. Subconstientul nostru este plin de surprize.

Unii il numesc blocaj, dar psihologii spun ca oamenii raman blocati intr-un moment, mai exact la perioada cand au primit cea mai redusa cantitate de iubire si sprijin din partea parintilor, potrivit sursei: Sinclair G. Subconsciously people remain stuck at the age that we experienced the least amount of love. 31 August 2017. Awareness Act.

Jurnalista Anneli Rufus a scris in revista ”Psychology Today” articolul ”Unii parem adulti, dar nu suntem”, subliniind: ”Nu alegem sa ramanem blocati in trecut, ci pur si simplu nu ne-am maturizat suficient. Cei care trebuia sa ne invete cum sa crestem nu au stiut cum sa procedeze sau nu au fost prezenti. Asadar traumele ne-au retinut captivi.” Subconstientul actioneaza.

David Hosier, fondatorul unei clinici de vindecare a traumelor din copilarie are de-a face cu parinti nematurizati emotional, care la randul lor nu reusesc sa stabileasca o conexiune cu ai lor copii, iar acestia cresc in nesiguranta emotionala, singuratici si pustii.

Adultii care nu au beneficiat in copilarie de sprijinul parintilor, care au fost neglijati, acum nu au incredere in ei insisi si nici in capacitatea lor de a sustine relatii sanatoase.

Multi au crescut fara notiuni emotionale elementare. Adultii isi pot pastra calmul, in timp ce copiii sunt iuti la manie. Adultii gandesc inainte de a vorbi, in timp ce copiii sunt impulsivi, jignesc si uneori isi propun ca ale lor cuvinte sa raneasca.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.