Tehnici de combatere a insomniei. Metoda 4-7-8

1
De Cristina Tudor
9 mai 2018

Insomnia este o problema serioasa de sanatate.

Te asezi in pat, cu ochii obositi si tot corpul epuizat, incercand sa-ti golesti mintea de griji, insa nu reusesti sa dormi nici macar cateva ore? In acest caz, ai nevoie de aceste tehnici de combatere a insomniei, de pe diyartcrafts.com.

Somnul este una dintre cele mai importante nevoi ale omului, deoarece il ajuta sa isi refaca energia. De asemenea, ii mentine sanatatea intr-o stare de echilibru si il ajuta sa fie eficient in toate aspectele vietii. O perioada insuficienta de somn afecteaza memoria si puterea de atentie, dar si capacitatea de a invata. Invata aceste tehnici de combatere a insomniei si nu te vei mai confrunta cu aceste efecte adverse!

De ce apar probleme cu somnului

In primul rand, trebuie spus ca emotiile puternice, anxietatea si sentimentele negative din timpul zilei pot duce la intreruperi suparatoare ale somnului. Din fericire, datorita stiintei a fost descoperita o metoda unica de inlaturare a stresului si, deci, a insomniei. Solutia este promitatoare, iar testele aplicate arata ca poti adormi in doar un minut. Conditia este sa urmezi indicatiile si pasii de mai jos.

Tehnici de combatere a insomniei: 4-7-8 respiratii in 60 de secunde

Metoda inventata de medicul Andrew Weil se numeste simplu: 4-7-8 si este o tehnica Yoga. O poti pune in aplicare oriunde, oricand si, dupa spusele medicului, poti adormi cu ajutorul ei in nu mai mult de un minut.

Ce pasi trebuie sa respecti

Pasul 1. Pozitioneaza-ti limba in spatele dintilor de sus, unde incepe cerul gurii. Timp de un minut, limba ta va ramane in aceeasi pozitie.

Pasul 2. Expira prelung pe gura si trage aer in piept profund, pana auzi un suierat discret.

Pasul 3. Inchide gura si inspira lent pe nas, numarand pana la patru secunde. Tine-ti respiratia si numara sapte secunde, apoi expira cu putere timp de opt secunde.

Pasul 4. Repeta acest exercitiu, incepand cu inspiratia in ritm lent pe nas. In total trebuie sa faci patru repetari.

Metoda 4-7-8: beneficii pentru sanatate

Cand incerci prima data aceasta metoda, s-ar putea sa vrei sa tragi mai mult aer in piept, sa inspiri cinci-sase secunde sau mai mult. Pe de alta parte, sa nu-ti faci griji ca n-o sa poti sa-ti tii respiratia pret de sapte secunde si apoi sa expiri alte opt! Pare dificil, dar nu este si o sa te convingi de acest lucru.

O sa simti cum simturile se calmeaza, bataile inimii se tempereaza, nu mai alearga, iar mintea nu mai cauta solutii la toate problemele reale sau inchipuite. Pur si simplu, tot corpul se relaxeaza si se pregateste de somn.

Sa stii ca numarul secundelor stabilite in aceasta tehnica a fost atent studiat pentru a avea un efect benefic asupra creierului si plamanilor. Prelungind inspiratia la patru secunde, te fortezi sa iei mai mult oxigen, iar acest lucru ajuta fluxul sangvin sa se „organizeze“ in timpul celor sapte secunde de pauza.

La final, in cele opt secunde se emit prin respiratie toate gazele de dioxid de carbon din plamani. Aceasta metoda imbunatateste, nu doar combate insomnia, te ajuta sa respiri mai bine, iar plamanii sa primeasca mai mult oxigen.

Foto: Instagram – Geri Hirsch