Tehnicile care iti arata cum sa-ti alegi un partener de viata pe sufletul tau

1
De Maria Dima
6 iun. 2020

Cu prieteniile e stiuta treaba. Si sincer, e mai usor decat in relatii. Poti lega amicitii din convenienta. Se intampla sa fiti colegi de scoala, sa practicati acelasi sport, sa lucrati in acelasi loc si sa dezvoltati o legatura de prietenie. Cand e vorba de relatii amoroase, ai nevoie de ceva mai mult decat un context comun.

Gasirea unui partener de suflet are nevoie de un scop comun. De o viziune. De un motiv.

Ascultati de un monogam in serie, versat intr-ale iubirii aspirationale, care a invatat pe propria-i piele ca iubirea cere intentie asa cum cer micii mustar.

A zis-o si Antoine de Saint-Exupery: “iubirea nu consta in a te pierde cu privirea in ochii celuilalt, ci in a va uita impreuna, in viata, in aceeasi directie”.

Iar uitatul acesta impreuna, de care se face vorbire minunata mai sus, nu vine asa, din senin, pe nepusa masa. Daca nu iti dedici timp sa te pregatesti cum se cuvine, sa sapi in tine pentru a da de raspunsurile proprii, nici nu ai cum sa ajungi la felul principal, cel menit a fi impartit cu cineva special.

4 lucruri pe care barbatii nu le spun niciodata partenerelor lor

Intrebari ajutatoare in etapa preliminara jocului la dublu

Care sunt scopurile tale in viata? Ce conteaza cel mai mult pentru tine?

Incepe de acolo de unde esti acum si mapeaza-ti intreaga galaxie de ganduri marete. Gandeste-te la ce vrei, pe plan:

  • Spiritual → ce e important aici? Pace interioara, dezvoltare?
  • Fizic → iti doresti o viata activa, plina de energie?
  • Emotional → cum arata relatia ideala pentru tine? Ce fel de legaturi construiesti cu oamenii din jur?
  • Profesional → ce vrei sa inveti? Unde vrei sa ajungi?
  • Financiar → cat trebuie sa castigi pentru a simti ca esti independenta si mai ales libera financiar?

Ce tip de partener ti se potriveste?

Acum ca ai in fata un plan detaliat, din ala misto, de povestit nepotilor peste ani si ani, parca altfel te poti gandi si la genul de om care sa-ti fie alaturi. In mod evident, ai nevoie de un partener care sa-si doreasca cam aceleasi lucruri si care sa fie in stare sa te sustina.

Am si o copiuta, numai buna pentru a face totul sa pare simplu: trebuie gasit om care sa-ti permita sa fii tu langa el, asa cum esti, dar care te si provoaca la schimbare si dezvoltare.

Lucruri pentru care tu te stresezi si care nu conteaza deloc pentru iubitul tau

Preferinte de care sa tii cont

Nu ne bagam in gusturile omului, alege fix ce-ti place si ce-ti bucura sufletul, insa ai grija sa te uiti dupa o persoana care este se muleaza pe dorintele mai sus exprimate.

Asadar, intreaba-te daca ai nevoie de o persoana:

  • Aventuriera sau linistita → daca tu vrei casa, familie, copii, catel si gard alb, poate nu e bine sa te legi la cap cu un om pentru care ideea de o dupa-masa relaxanta implica zborul cu parapanta. Ai nevoie de un partener plin de viata si energie sau unul care sa-ti aduca pacea?
  • Romantica sau independenta → ti-ar prinde bine un om care vrea sa fie implicat in toate activitatile care-ti plac sau esti mai degraba atrasa de o persoana independenta, care are pasiuni si activitati de una singura?
  • Analitica sau gata de actiune → ti-e mai bine langa un om care te face sa vezi lucrurile dintr-o multime de perspective noi, nebanuite pana atunci, sau ai nevoie de o persoana care sa rezolve totul in doi timpi si trei miscari, care invata facand si nu sta prea mult pe ganduri?
Stiu ce o sa-mi ziceti. “As vrea o combinatie intre toate de mai sus”. Daca ai fi obligata sa alegi totusi numai una din extreme, spre care tinzi?

Ramai singura pana cand gasesti persoana care poate sa-ti fie mai mult decat iubit

Nu da cu banul! Nu te balaci in indecizie si nu te imbata cu ideea de a urma ce face restul lumii. Nu lasa la intamplare cea mai importanta decizie a vietii tale si alege un om care sa fie compatibil cu tine, cu ce-ti doresti si cu valorile tale, dar mai intai, fii sigura ca stii care sunt acelea.

Foto: Getty Images.