8 trucuri psihologice care te fac si mai atragatoare

1
De Cristina Tudor
29 oct. 2019

Poate crezi ca atractia dintre doi oameni este ceva intamplator, ce nu poate fi controlat prea mult.

Adevarul este ca exista numerosi factori care influenteaza modul in care suntem perceputi de sexul opus.

Chiar si cele mai mici gesturi pot face diferenta. Bineinteles, cea mai buna strategie este sa fii intotdeauna tu insati. Dar daca miza este mare si iti doresti foarte mult sa cuceresti pe cineva, atunci poti sa apelezi la unele trucuri psihologice, dovedite stiintific.

Iata cateva secrete care te vor ajuta sa fii si mai atragatoare:

Comanda o bautura calda

Oamenii de stiinta au descoperit ca atractia poate fi asociata cu temperatura. In cadrul unui experiment, participantii au tinut in maini bauturi calde sau reci in timp ce au discutat cu un grup de oameni. Cei care au avut bauturi reci i-au descris pe ceilalti ca fiind distanti si reci, iar cei care au avut bauturi calde au considerat ca acestia sunt persoane placute si calde. Se pare ca simplul fapt de a tine o bautura calda in maini poate avea un impact asupra modului in care ii percepem pe ceilalti. Poti folosi acest lucru in avantajul tau. Alege o intalnire intr-o cafenea sau ceainarie, in locul unui bar in care se servesc bauturi reci.

Ai grija ce cuvinte folosesti cand descrii alte persoane

Studiile au aratat ca tot ceea ce spui despre altii are un impact asupra modului in care oamenii te vad. Acest efect este numit transferul spontan de trasaturi si se aplica chiar daca oamenii stiu sigur ca acele trasaturi nu te descriu pe tine. De aceea este bine sa eviti discutiile despre persoane care nu iti plac sau sa le pui in evidenta partile negative. Concetreaza-te asupra lucrurilor pozitive si gaseste motive reale de a le face complimente altora.

Fii „pagina 25”

Toti oamenii sunt curiosi, dar studiile au aratat ca dorinta de a explora este mai puternica in cazul barbatilor. Un experiment amuzant dovedeste acest lucru. O carte a fost publicata avand o nota pe prima pagina in care se spunea ca textul trebuie citit de la inceput pana la sfarsit, fara ca cititorul sa se uite la pagina 25…

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.