5 obiceiuri care m-au scapat de celulita la 40 de ani

1
De Gavrila Alina
1 iul. 2022

Celulita a fost o prezenta constanta in viata mea. Chiar si la 20 si ceva de ani, cand cantaream doar 49 de kg, aveam celulita.

Iar trecerea anilor, sarcina, stilul de viata haotic de dupa nastere, si-au lasat si mai mult amprenta. Binenteles, ca de-a lungul anilor am incercat cam tot ce se putea incerca in materie de solutii salvatoare. Unele m-au ajutat pe moment, altele au fost “apa de ploaie”.

Lupta cu celulita nu e una usoara

De la impachetarile cu zat de cafea, pana la creme anticelulitice si masaje care mi-au distrus vasele capilare. Pe toate le-am testat! Asa ca, pot spune ca duc aceasta lupta de-o viata. Iar un lucru e cert: nu e o lupta usoara. Insa, cu disciplina, dar si cu solutiile corecte, se poate sa invingi! Eu am reusit in aceasta vara sa scap de aspectul de coaja de portocala. Si, in sfarsit, pot sa port jeansi si fuste scurte. Iar asta pentru mine este o adevarata victorie (tinand cont de faptul ca pana la 40 de ani nu am avut nicio pereche de jeansi scurti in garderoba).

Am redus cantitatea de gluten

Primul pas pe care l-am facut a fost sa reduc cantitatea de gluten. Stiam de la Andreea de foarte multi ani ca glutenul favorizeaza aparitia celulitei. Insa, fiind o mare iubitoare de paine, pizza si paste imi era imposibil sa elimin definitiv glutenul din alinentatie. Asa ca, mi-am propus sa reduc cantitatea si sa vad ce se-ntampla. Si ce mare mi-a fost surpriza cand am vazut rezultatele dupa doar doua-trei luni. Picioarele mi-au devenit mult mai subtiri, iar abdomenul imi este mai plat si mai definit ca niciodata. Explicatia este una simpla. Glutenul provoaca inflamatie in organism, iar inflamatia se traduce prin celulita, balonare, ten incarcat.

Am redus zaharul

Un alt inamic al sanatatii si al frumusetii este zaharul. Bine, trebuie sa recunosc, ca sunt norocoasa pentru ca nu sunt innebunita dupa dulciuri. Dar, cu toate acestea, cantitatea zilnica de zahar pe care o consumam era destul de mare. Asa ca, am inceput sa tai de pe lista. In primul rand, am taiat zaharul din cafea. Dupa care am inceput sa citesc etichetele produselor pe care le consum cel mai des. Stiai ca inclusiv in unele tipuri de paine este zahar?

Am reinceput sa alerg

Poate cea mai buna decizie pe care o poti lua pentru sanatatea ta este sa te apuci de sport. Pentru ca sportul nu este doar despre cum arati ci si despre cum te simti. Important este sa iti gasesti acel sport care iti place. La mine este alergatul. Imi place sa alerg dimineata in parc. Nu-mi iese de 3-4 ori pe saptamana, asa cum mi-ar placea. Dar sunt multumita ca reusesc in doua dimineti. Si trebuie sa recunosc ca am momente cand ma simt obosita. Ba mai mult, uneori imi spun ca oricum cele doua zile pe saptamana nu fac mare lucru. Insa, am invatat sa nu-mi mai ascult mintea care e obisnuita sa gaseasca mereu scuze.

Beau mai multa apa

Apa, cea mai la indemana solutie pentru lupta pe care o duci cu celulita. Diminetile mele incep mereu cu un pahar mare cu apa calduta cu lamaie. Am acest obicei de ani buni si nu cred ca mai pot sa-mi incep altfel diminetile. Pur si simplu simt cum organismul imi cere apa atunci cand ma trezesc.

Endospheres, aparatul minune datorita caruia pot sa port jeansi scurti

Endospheres este FDA Approved, un aparat unic in lume pentru ca este singurul dispozitiv care utilizeaza o tehnologie inovatoare de Microvibratie Compresiva. Aceasta are rolul de a tonifia muschii, de a indeparta celulita, dar mai ales de a proteja vasele capilare, avand chiar un efect benefic asupra circulatiei periferice. Eu am mari probleme cu vasele sparte, iar sarcina mi-a accentuat si mai mult aceasta problema. Din acest motiv, masajul traditional anticelulitic sau alte aparate de masaj nu sunt o solutie pentru mine.

Endospheres imi protejeaza vasele capilare

Asa ca, am fost nevoita sa gasesc un aparat care sa-mi protejeze vasele capilare, dar care sa ma ajute sa scap de celulita. Iar aparatul Endospheres de la Cronos Med Victoriei fix asta face! Ba mai mult, imbunatateste elasticitatea vaselor de sange, ajutandu-ma astfel sa am o circulatie mult mai buna. De asemenea, Endospheres imi imbunatateste drenajul limfatic ajutandu-ma astfel la eliminarea toxinelor.

12 sedinte si scapi de celulita

Specialistii Cronos Med Victoriei mi-au recomandat 12 sedinte (cate trei pe saptamana). Eu am facut deja 6 sedinte si sunt foarte incantata de rezultate. Atat de incantata, incat mi-am cumparat deja 2 perechi de jeansi scurti si o fusta scurta si le port cu mare mandrie.

O sesiune dureaza o ora, iar procedura nu este deloc dureroasa. Aparatul are niste role cu care iti face un masaj pe mai multe trepte de intensitate. Specialistul Cronos Med Victoriei alege intensitatea in functie de cate sedinte ai mai facut, dar si in functie de pacient. Ce pot sa spun este ca masajul traditional anticelulitic mi se pare mult.

De ce am ales Endospheres?

-ma ajuta sa scap de aspectul de coaja de portocala

-imi protejeaza vasele capilare si imi imbunatateste elasticitatea vaselor de sange

-imbunatateste drenajul limfatic

-elimina toxinele

-imi amelioreaza durerea si senzatia de “picioare grele”

Si poate ca lupta cu celulita pare in unele momente fara sfarsit, dar va pot spune ca poate sa fie castigatoare. Cu putin efort si cu asumarea faptului ca trebuie dusa pe mai multe fronturi, poti castiga aceasta lupta.