Acest truc pentru aplicarea cremelor de ingrijire iti va transforma pielea

1
De Maria Constantin
18 oct. 2020

Pielea deshidratata ramane una dintre cele mai frecvente probleme de ingrijire cu care te poti confrunta. Si e si mai frustranta cand faci totul corect: acidul hialuronic si cremele hidratante nu au mereu efectul scontat.

Raspunsul il ofera dermatologul american Angelo Landriscina intr-un videoclip in care prezinta una dintre cele mai des intalnite greseli in ingrijirea pielii: problema este generata de aplicarea produselor de hidratare pe tenul complet uscat.

De ce trebuie ca pielea sa fie umeda

Cand afara se inregistreaza o umiditate ridicata, poti sa aplici produsele dupa ce tenul s-a uscat. Dar cand aerul din exterior devine uscat, pielea are de suferit daca nu este hidratata suficient, iar acest aspect poate contribui la pierderea luminozitatii tenului, arata Mind Body Green.

Produsele de hidratare, precum acidul hialuronic, contin umectanti care „iriga” pielea. „Dupa curatare, trebuie sa pastrezi apa in piele. Umectantii din produsele tale, precum acidul hialuronic si glicerina, vor pastra mai usor umezeala, insa aceasta trebuie sa fie deja existenta”, explica Landriscina in materialul amintit.

3 produse antirid pe care le-am introdus in rutina mea de frumusete toamna aceasta

Daca agentii umectanti ajung pe pielea deja uscata, umezeala se va evapora si nu va patrunde in piele, facand-o mai uscata decat inainte. Asadar, dupa curatea fetei, tamponeaz-o usor cu un prosop umed, pentru a crea mediul propice aplicarii cremei sau serumului, recomanda Mind Body Green.

Tonerul hidratant se aplica inaintea serumului

Daca dupa etapa de curatare iti simti tenul putin uscat, poti sa aplici un toner hidratant lejer pentru a umezi pielea. De aceea tonerul hidratant se aplica inaintea serumului – astfel, umectantii din acidul hialuronic pot gasi hidratarea de care au nevoie.

In concluzie, daca dintr-odata te confrunti cu un ten uscat, incearca acest truc; desi nu reprezinta o noutate absoluta, cu siguranta iti va fi de folos sa ti-l amintesti. In cazul in care survine o deshidratare brusca, aceasta recomandare te poate ajuta sa-ti recapeti tenul suplu si luminos. „Iti promit ca vei avea un ten stralucitor si catifelat”, da asigurari Angelo Landriscina.

Foto: Instagram/@mandymadd