Care sunt beneficiile peptidelor si de ce sunt importante in rutina de infrumusetare?

1
De Maria-Anca Zarnescu
1 sept. 2018

Afla parerea specialistului nostru, Dana Sota, despre beneficiile peptidelor, si descopera motivele pentru care acestea sunt un must in rutina ta zilnica.

Printre cele mai valoroase ingrediente din cremele si serumurile de ingrijire se afla peptidele. Acestea sunt fragmente de proteine provenite din aminoacizi si contribuie la mentinerea sanatatii si fermitatii pielii.

Deoarece peptidele sunt atat de importante pentru ingrijire, am apelat la Dana Sota, Beauty & Wellness Consultant, pentru mai multe detalii pretioase.

Foto: Alexandru Rosieanu

Dana mi-a explicat, pe larg, tot ceea ce ar fi bine sa stii despre peptide, ce sunt ele, cat sunt de eficiente, si mai ales cum poate pielea beneficia de efectele lor. Asa am aflat ca, fiind fragmente din proteine, peptidele pot fi de doua tipuri: cele pe care organismul nostru le produce si cele pe care le gasim in produsele de infrumusetare, care functioneaza foarte bine in combinatie cu alte ingrediente active.

Ce sunt peptidele?

Cum se formeaza peptidele si de unde ne luam doza de care pielea noastra are nevoie pentru a ramane tanara pentru cat mai mult timp?

„Daca ne luam dupa chimie, peptidele sunt fragmente de proteine formate din aminoacizi. In functie de cum se combina acesti aminoacizi intre ei, se formeaza anumite tipuri de proteine. Proteinele stau la baza formarii pielii, iar peptidele o pastreaza sanatoasa, intacta, ferma, proaspata, fara riduri si imperfectiuni; cercetarile legate de peptide – cele pe care organismul nostru le produce in mod natural – arata importanta lor in mentinerea aspectului tanar al pielii, ba chiar in repararea pielii imbatranite”, mi-a explicat Dana.

Spre deosebire de cele produse in mod natural de pielea noastra, peptidele existente in cremele si serumurile pe care le folosim au nevoie de alte ingrediente care sa le potenteze efectele. „Peptidele pe care le regasim in produsele de ingrijire trebuie sa fie insotite de antioxidanti, acid hialuronic si ceramide, pentru a livra eficient acele beneficii pe care le promit”, imi spune Dana Sota, Beauty & Wellness Consultant.

Avantajul e ca peptidele realizate in laborator penetreaza mai bine pielea, iar efectele lor sunt mai vizibile. „In forma lor naturala, peptidele sunt extrem de fragile si instabile din punct de vedere chimic, deci cele create in laborator sunt o optiune suficient de buna pentru pielea noastra. Acestea se elibereaza exact atunci cand trebuie si repara exact ceea ce are nevoie sa fie reparat. Pentru a-si face bine treaba, ele trebuie sa poata penetra straturile pielii astfel incat sa invete, efectiv, pielea sa se comporte ca atunci cand era mai tanara”, imi explica Dana.

Care sunt beneficiile peptidelor?

Dupa ce am inteles ce sunt peptidele si cu ce se deosebesc cele naturale de cele pe care le gasim in produsele de infrumusetare, am ajuns la beneficii. Ce fac, concret, peptidele odata ce ajung in straturile epidermei? „Peptidele potenteaza hidratarea, pielea devenind mai supla si mai ferma, elesticitatea tegumentului creste, tenul este mai neted, mai catifelat si mai uniform. Mai mult decat atat, peptidele eu efecte antirid, ele estompeaza si niveleaza ridurile fine”, spune Dana.

Foto: Shutterstock.com