Ce este tunsoarea caligrafica, noua metoda care ofera volum parului si previne varfurile despicate

1
De Cristina Tudor
15 oct. 2021

Aceasta noua tehnica de tundere devine tot mai populara si nu necesita foarfeca.

Este realizata cu o lama speciala, care taie perfect firele de par si nu le deterioreaza.

Daca ai parul fin, atunci stii cat este de dificil sa obtii acel volum impresionant. Uneori poate ai impresia ca indiferent ce produs pentru volum ai incerca, fie ca este spray de texturare, gel sau spuma, parul tau tot va fi lipsit de volum pana la finalul zilei. In astfel de cazuri, ar trebui sa schimbi tunsoarea, nu produsele. Poate ca suna exagerat, dar exista tunsori si tehnici speciale care ofera acel volum perfect.

Tunsoarea caligrafica, o tehnica speciala pentru tunderea parului, iti poate oferi volumul la care visezi.

Inventata in urma cu peste 20 de ani de hairstilistul german Frank Brorman, tunsoarea caligrafica a devenit recent tot mai populara.

Este recunoscuta pentru faptul ca ofera volum parului indiferent de textura sau tipul acestuia, dar ceea ce face aceasta metoda interesanta este faptul ca nu se foloseste o foarfeca obisnuita. Stilistul foloseste un „stilou caligrafic”, care este o unealta lunga din metal, cu maner subtire si o lama foarte ascutita in capat, care taie firele de par la un unghi precis si ofera mai mult volum si textura.

Ce este tunsoarea caligrafica?

„O tunsoare caligrafica este o noua modalitate de tundere folosind o unealta specializata numita stilou de taiere, care taie firele de par la un unghi de 21 de grade”, declara pentru InStyle hairstilistul celebritatilor Nick Stenson. „Tunsoarea este conceputa pentru a oferi volum si textura parului fin”, spune specialistul.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@jlo