Suvitele „interioare”, secretul unei tunsori cu mai mult volum si textura

1
De Denisa Toma
18 dec. 2021

Stim deja cat de importanta este plasarea strategica a unor suvite de lungime potrivita pentru obtinerea tunsorii perfecte.

Prea multe suvite in scari si vei arata precum un star rock din anii ’80. Prea putine, in schimb, iti lasa parul la aceeasi lungime uniforma, rezultatul fiind varfuri voluminoase si un efect nedorit de piramida.

Realizarea unor straturi si suvite taiate la dimensiunea ideala este o adevarata arta, pe care o stapanesc de obicei hairstylistii cu experienta. Acestia reusesc sa creeze echilibrul perfect prin tehnici speciale, una dintre ele fiind cea a „suvitelor interioare”. Este o metoda care ofera imediat textura si volum, fara sa existe riscul sa obtii accidental o tunsoare de tip mullet.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de YUKI (@yukistylist)

Suvitele interioare reduc din greutatea parului si adauga textura

„Suvitele in scari creeaza volum, in special in zona de top, dar suvitele interioare reduc greutatea pe lungime si adauga textura fara sa creeze o zona cu prea mult volum”, declara pentru Glamour UK hairstylistul Yuki, fondatorul Gavert Atelier Salon din Beverly Hills.

Spalarea „inversa” a parului, trucul magic pentru aspect mai plin si mai des

Potrivit specialistului, suvitele interioare pot fi create printr-o combinatie de tundere oblica (slide cut) si tundere de tip point cut, cu varful foarfecei. Prin tunderea slide cut, hairstylistul coboara foarfeca pe lungimea suvitei, realizand miscari de inchidere si deschidere, ceea ce ofera varfuri cu un finish delicat. Metoda point cut, pe de alta parte, este cea in care specialistul taie parul dintr-un unghi vertical, folosind numai varful foarfecei, pentru a reduce efectul de linii drepte la nivelul varfurilor.

„Folosind aceste tehnici ne ajuta sa indepartam greutatea parului, ceea ce creeaza mai mult spatiu intre suvite pentru a obtine mai mult dinamism”, spune Yuki. „In primul rand, caut partile in care parul este ingreunat pentru a identifica zonele pe care trebuie sa ma concentrez. Apoi folosesc tehnicile slide cut si point cut pe sectiunile de sub straturile exterioare de par”, adauga specialistul.

4 serumuri pentru cresterea parului care chiar functioneaza

Perfecte pentru persoanele care au parul des sau pentru cele care nu vor efectul vizibil de par in scari, suvitele inegale interioare sunt complet invizibile cu ochiul liber. Parul va parea chiar sa aiba aceeasi lungime, desi aceste suvite ascunse de lungimi inegale adauga dinamism si textura.

Tunsorile cu suvite inegale ascunse revin in trend

Dupa un an intreg in care au fost in tendinte tunsorile cu suvite inegale statement, foarte vizibile, precum tunsoarea de tip mullet, nu este o surpriza faptul ca look-urile cu suvite inegale subtile revin in trend. „Multe dintre clientele mele cer tunsori care sunt mult mai usor de intretinut si coafat acasa”, spune Yuki.

Beneficiile turmericului pentru par: 5 puteri incredibile ale superalimentului

Desi suvitele interioare inegale nu sunt atat de vizibile precum in cazul tunsorilor traditionale in scari, asta nu inseamna ca nu pot crea o schimbare radicala de look. Acest lucru este perfect demonstrat de o postare pe Instagram a celebrul hairstylist Sal Salcedo.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de SAL SALCEDO (@salsalhair)

Imaginile inainte si dupa arata cum un par lung si lipsit de personalitate este transformat radical de suvitele inegale ascunse, care ofera mai mult volum si textura.

Foto: Instagram/@yukistylist