Spalarea „inversa” a parului, trucul magic pentru aspect mai plin si mai des

1
De Irina Constantin
3 dec. 2021

Poate ca ai vazut deja acest trend pe TikTok sau Instagram, dar inca te intrebi cum functioneaza, sau poate este o noutate completa pentru tine.

Ce inseamna sa te speli pe cap… invers? Nu, nu este vorba despre a sta cu capul in jos in cada, ci despre a aplica produsele de ingrijire a parului in alta ordine. Este unul dintre acele trucuri pentru par mai des care chiar pare sa functioneze!

Aceasta tactica te poate ajuta sa obtii un aspect mai des al parului. Asadar, daca in ultima vreme ai observat ca acesta pare mai rar si mai plat, fara volum, incearc-o cu incredere. De asemenea, spalarea inversa poate rezolva o problema foarte des intalnita: ingrasarea rapida a parului dupa spalare.

Trucuri pentru par mai des: cum functioneaza spalarea inversa?

Spalarea inversa a parului presupune aplicarea mai intai a balsamului pentru par, clatirea acestuia, apoi aplicarea samponului. Acest lucru poate fi benefic pentru firele de par. Foliculii sunt deschisi si pregatiti sa absoarba toti nutrientii oferiti de formula balsamului.

Apoi, spalarea cu sampon va fi mai blanda si pastrul va pastra in structura sa hidratarea oferita de balsam. In acelasi timp, resturile de balsam vor fi inlaturate, pentru ca parul sa ramana proaspat si sa nu se ingrase la fel de repede.

„Balsamul este lipofil. Asadar, acesta imbraca firele de par deja ingrasate, le hidrateaza in profunzime, apoi este spalat (nu doar clatit) de catre sampon. Drept urmare, parul ramane hidratat, insa nu risca sa se ingrase rapid”, explica un dermatolog.

Functioneaza spalarea inversa pentru toata lumea?

Pe scurt, raspunsul este, din pacate, nu. Persoanele cu parul rar, subtire si cu tendinta de ingrasare rapida pot beneficia enorm de pe urma acestei tehnici. Parul fin poate fi incarcat excesiv de un balsam, asa ca spalarea cu sampon dupa aplicarea acestuia poate schimba total lucrurile.

4 serumuri pentru cresterea parului care chiar functioneaza

In schimb, persoanele cu par cret, foarte ondulat sau extrem de uscat nu vor vedea aceleasi rezultate. Pentru acestea, este mai bine sa ramana la ordinea „normala” de aplicare: sampon, apoi balsam hidratant sau chiar un balsam leave-in, pentru extra hidratare.

Cat de des poti aplica tehnica?

Daca ai incercat spalarea inversa si a functionat pentru tine, poti folosi aceasta tehnica ori de cate ori iti speli parul. Nu conteaza daca o faci o data pe saptamana sau de trei ori. Poti folosi tehnica fara probleme.

In final, tine cont de faptul ca aceasta practica, desi iti poate oferi volumul si desimea dorite, nu inlocuieste un tratament real pentru parul care cade si se rareste. Asadar, daca experimentezi probleme de acest fel, adreseaza-te medicului dermatolog si nu ezita sa iti faci analizele recomandate de catre acesta.

Foto: depositphotos.com