Exercitiul facial pe care un estetician il face in fiecare zi pentru un ten sculptat si ferm

1
De Teodora Tirca
25 feb. 2022

Serumurile si cremele nu sunt singurii aliati ai pielii cu aspect tanar – ma bucur ca avem la dispozitie ustensile si device-uri care imbunatatesc fermitatea pielii. Totusi, pentru exercitiul de care iti voi vorbi nu ai nevoie decat de propriile maini.

Pietrele de gua sha, exercitiile faciale si rola de jad… exista o multime de optiuni pentru „gimnastica faciala” – si multe dintre ele ofera beneficii legitime pentru sculptarea si intarirea pielii. De aceea, esteticianul celebru Natalie Aguilar spune ca exercitiile faciale fac parte din rutina ei zilnica, impreuna cu workout-ul obisnuit, pentru tot corpul.

Ii place sa lucreze mai ales linia mandibulei. „Imi place sa imi iau ceva timp pentru a-mi contura barbia realizand un masaj pe barbie si pe unghiurile fetei”, spune ea, mentionand ca are o linie a mandibulei mai „moale” decat majoritatea oamenilor, o chestiune ce tine de genetica.

Metoda ei nu necesita altceva decat putin ulei facial sau ulei presat la rece si propriile ei maini. „Fac oarecum o miscare de ciupire cu ambele degete mari si aratatoare”, explica ea. „Apoi folosesc o usoara presiune pentru a impinge usor si lasa degetele sa alunece in sus, de la barbie pana la urechi, urmand linia naturala a mandibulei. Acest lucru ajuta la ridicarea si sculptarea delicata a zonei gatului”. Suna destul de simplu, nu?

Totusi, nu uita sa adaugi umiditate. „Acest tip de exercitiu necesita sa aplici in prealabil un serum pentru fermitate sau un ulei care sa ajute cu alunecarea. Altfel, miscarile ar putea fi prea dure pentru piele”, mentioneaza esteticianul.

Revolution Skincare Multi Peptide Serum, 71 lei, notino.ro

„Apoi repet aceste miscari timp de 7, pana la 10 minute pe zi”, mai spune ea. Ca sa-ti fie mai usor, poti imparti aceasta rutina in doua momente diferite ale zilei: cateva minute dimineata si cateva minute seara. Sau o poti realiza in intregime dupa o zi lunga si obositoare, pentru ca nu te va ajuta doar sa arati mai bine, ci si sa te simti mai bine.

Parerea sincera a unui dermatolog despre cele mai virale produse de skincare ale momentului

Revox Just Squalane Nourishing Oil, 30 lei, douglas.ro

E un exercitiu minunat, pentru ca nu ai nevoie de un anume „instrument” (si probabil ca ai deja acasa un serum sau un ulei). Folosindu-ti doar mainile, iti poti oferi un masaj pentru sculptarea liniei mandibulei, care tinde sa-si piarda definitia odata cu inaintarea in varsta – fenomen ce se observa dupa varsta de 40 de ani. Si nu e numai asta: exista chiar dovezi stiintifice care spun ca masajul facial te poate ajuta sa te relaxezi.

Mai poti face ceva pentru a-ti pastra chipul frumos si ferm, spune Aguilar. „Trebuie sa purtam zilnic masca de protectie si cred ca majoritatea dintre noi se incrunta constant pe sub ea, lucru de care nici macar nu suntem constienti. Ei, bine, un zambet bland topeste imediat orice incruntare, ajutandu-te sa-ti relaxezi muschii fetei. Eu imi amintesc de cateva ori pe zi sa zambesc constient, ca sa evit formarea ridurilor de incruntare”, spune esteticianul. Iar sanatatea mintala are numai de castigat!

Foto: Instagram/@alyssalynch