Micropigmentarea buzelor, procedura cosmetica ce se transforma intr-un adevarat trend

1
De Alice Moisescu
12 nov. 2018

Daca vrei buze intr-o nuanta flatanta pentru tonul pielii tale, mai mult volum si un contur mai precis, atunci micropigmentarea buzelor ar putea sa te intereseze.

Folosita cu mare succes in estetica moderna, micropigmentarea, pigmentarea sau machiajul semi-permanent  este o metoda de tatuare a pielii cu pigmenti cosmetici care, printr-o tehnica speciala, se introduc in straturile superioare ale epidermei si raman in piele o perioada de timp.

Pentru buze, este utilizata in conturarea sau refacerea conturului pierdut al buzelor si in colorarea partiala sau totala a buzelor.

Excelenta in reconstruirea buzelor prea subtiri, cu forme inegale sau disproportionate, micropigmentarea este si o solutie in cazul tenurilor sensibile si a celor alergice la machiaj.

Daca spre exemplu esti mereu pe fuga, sportiva, tanara mamica si nu ai timp sa te ocupi de conturarea buzelor folosind machiajul sau daca volumul buzelor tale a scazut odata cu inaintarea in varsta, atunci machiajul semi-permanent (facut asa cum trebuie) poate fi o alegere inspirata.

Buze frumoase tot timpul

Buzele au fost dintotdeauna un simbol al senzualitatii si frumusetii. Forma, marimea si culoarea buzelor pot vorbi pentru si despre tine. Daca doresti buze frumos conturate, ori daca vrei sa le maresti putin volumul, atunci poti apela la micropigmentarea buzelor.

Prin redesenarea buzelor folosind metoda machiajului semi-permanent, iregularitatile sunt usor camuflate, marirea sau micsorarea buzei realizandu-se cu usurinta.

E bine de stiut si ca pigmentul  este introdus in primele straturi ale pielii, asadar orice alt ruj sau lip-gloss aplicat normal pe buze nu isi modifica nuanta.

Daca la un eveniment mai special doresti o nuanta mai inchisa sau mai deschisa a buzelor poti sa folosesti orice culoare de ruj, iar nuanta aleasa va fi o excelenta baza pentru machiaj.

Gama de culori este diversificata, astfel ca poti  alege intre multe nuante de pigment pentru buze. Forma conturului si nuanta finala sunt stabilite impreuna cu esteticiana, care iti propune variante in functie de tonul pielii tale, dar si de efectul pe care iti doresti sa-l obtii.

Cat dureaza procedura? Dar, mai ales, doare?

In functie de procedura aleasa, aceasta poate dura intre 1 si 3 ore.  Pentru un rezultat care va ramane cel putin trei ani pe buzele tale este nevoie de doua sedinte de micropigmentare. Cea de-a doua procedura dureaza aproximativ 45-75 de minute.

“Nuanta aleasa se va estompa cu aproximativ 30% in primele doua-trei saptamani de la micro-pigmentare, urmand ca  in fiecare an culoarea sa isi scada in intensitate cu 25-30%, astfel ca poti reveni pentru intensificarea culorii undeva intre trei si patru ani”, potrivit Blooms Beauty.

Cat despre durere, ei, aici este usor complicat sa generalizam, pentru ca la fel ca in cazul pensatului sau epilatului, de exemplu, unele persoane s-ar putea sa simta un oarecare disconfort, altele mai putin, insa acesta variaza in functie de sensibilitatea fiecarei persoane.

Cert este ca senzatia de disconfort este suportabila, mai ales ca esteticienii folosesc aproape intodeauna solutii anestezice aplicate extern.

In perioada de refacere de dupa micropigmentare, buzele trebuie bine hidratate, pentru a incuraja o exfoliere uniforma a buzelor.

Odata cu aceasta exfoliere, un anumit procentent din culoare se va estompa, iar culoarea se va apropia de nuanta naturala a buzelor, usor intensificata.

Foto: Instagram – Nikki_Makeup