Drama unui supermodel: Linda Evangelista sustine ca a fost desfigurata de efectele secundare ale unei proceduri cosmetice

Linda Evangelista
1
De Cristina Tudor
30 sept. 2021

Linda Evangelista sustine ca a fost „complet desfigurata” din cauza efectelor secundare rare ale unei proceduri cosmetice pe care a facut-o in urma cu cinci ani.

Modelul in varsta de 56 de ani si-a explicat absenta din lumina reflectoarelor printr-o postare pe Instagram in care a dezvaluit ca a suferit un efect advers rar al unei proceduri cosmetice.

Starul anilor ’90 spune ca este „deformata permanent” din cauza efectului secundar al procedurii de reducere a grasimii.
Linda sustine ca a apelat la procedura numita CoolSculpting pentru a reduce celulele de grasime, dar interventia a dus la cresterea celulelor de grasime, un efect secundar despre care nu a fost informata.

Problema cu care se confrunta supermodelul se numeste hiperplazie adipoasa paradoxala, un efect foarte rar al tratamentului de criolipoliza, care a fost raportat in 0.0051% cazuri din 1,5 milioane de proceduri CoolSculpting realizate in intreaga lume, potrivit Daily Mail.

In cazul acestui efect advers, zona tratata devine mai mare, in loc sa se micsoreze, la cateva saptamani dupa procedura.

Poate lasa „o masa marita, vizibila, bine delimitata si nedureroasa sub piele”.

„Astazi am facut un pas mare in indreptarea unei nedreptati pe care am suferit-o si pe care am tinut-o pentru mine in ultimii cinci ani.

Followerilor mei care s-au intrebat de ce nu am mai lucrat in timp ce carierele colegelor mele au prosperat, motivul este acela ca am fost brutal desfigurata de procedura Zeltiq CoolSculpting”, a marturisit Evangelista intr-o postare de pe contul sau Instagram.

„A facut opusul a ceea ce a promis. A crescut, nu a scazut celulele de grasime si m-a lasat complet deformata chiar si dupa doua operatii dureroase si nereusite de corectare. Am ramas, asa cum descrie media, ‘de nerecunoscut’”, a adaugat vedeta.

Modelul sustine ca nu a fost corect avertizata de potentialele efecte secundare ale procedurii CoolSculpting.

„Am dezvoltat hiperplazie adipoasa paradoxala sau PAH, un risc care nu mi-a fost adus la cunostinta inainte de proceduri. PAH nu doar ca mi-a distrus viata, dar m-a trimis intr-o spirala de depresie adanca, tristete profunda si cele mai adanci sentimente de dispret fata de propria persoana”…

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: Instagram