O piele mai frumoasa cu ulei de buriti

ulei de buriti
Ingrid David1
De Ingrid David
28 feb. 2019

Pielea curata si sanatoasa, fara imperfectiuni, este dezideratul tuturor. Majoritatea femeilor fac eforturi considerabile in acest sens.

Aloca bani si efort pentru a testa zeci de produse cosmetice in cautarea celor care intr-adevar functioneaza pentru ele. Exista, se pare, si variante mai la indemana.

Una dintre ele este masajul facial cu ulei de buriti.

Palmierul buriti – denumirea stiintifica Mauritia flexuosa – se devolta foarte bine in climatul tropical. Cel mai adesea este intalnit in padurea amazoniana. Palmierul buriti arata ca majoritatea celorlati arbori din familia sa, caracteristica definitorie fiind florile galben-pal care apar in sezonul ploios, din decembrie pana in aprilie.

Coaja fructelor buriti este texturata, maro inchis si stralucitoare – aproape ca un hibrid de castan și pin. Fructul interior este un galben puternic, cu o textura asemanatoare cu cea a fructului de mango. Fructele buriti au reprezentat si reprezinta o importanta sursa de hrana pentru localnici de foarte multa vreme.

In prezent, aceste fructe sunt folosite mai ales pentru a da aroma diverselor preparate. Dincolo de aceste beneficii alimentare, buriti sta la baza unui ulei cu excelente calitati terapeutice.

Cele mai bune 6 uleiuri pentru par uscat si deteriorat

Uleiul de buriti – beneficii numeroase

25,90 lei, oleya.ro

Uleiul de buriti are o frumoasa culoare portocalie, datorita cantitatii foarte mari de  carotenoide, vitamine si antioxidanti. Cel mai mare beneficiu al acestuia este acela ca, datorita continutului sau, protejeaza pielea impotriva imbatranirii si ii ofera o culoare spectaculoasa.

Beta-carotenul se gaseste foarte mult in uleiul de seminte de morcov, dar oamenii de stiinta au descoperit ca in uleiul de buriti cantitatea este mult mai mare. Asa ca acum acest ulei a detronat uleiul de seminte de morcov in topul celor cautate pentru beneficiile lor asupra pielii.

Uleiul mai putin cunoscut care poate face minuni pentru pielea si parul tau

Uleiul este destul de bogat si in acizi grasi nesaturati si contine vitamina E si A, care sunt bune pentru piele și pentru sanatatea generala.

Uleiul de buriti se obtine din semintele fructului amazonian si pastreaza toate proprietatile acestuia. De altfel, prin prisma acestora, uleiul de buriti are capacitatea de a absorbi razele ultraviolete, de a capta si mai ales de a neutraliza radicalii liberi, responsabili cu degradarea pielii.

Acelasi ulei de buriti reface echilibrul pielii deshidratate dar si a celei care se lupta cu lipsa de umiditate. De asemenea, datorita continutului in carotenoizi, lichidul are efect emolient puternic. Prin urmare, aplicat pe fata sau corp, catifeleaza pielea in profunzime. Uleiul de buriti, in acelasi timp, are efecte benefice si asupra parului uscat, casant si lipsit de straucire.

Uleiurile de fata pe care celebritatile le adora in sezonul rece

Alte substante benefice

Vitamina C este un puternic antioxidant care se regaseste de asemenea in acest ulei. Datorita acesteia, masajul cu ulei de buriti ajuta la protejarea pielii si, mai ales,  lupta cu imbatranirea prematura.

Acizii grasi. Ne-am obisnuit, poate, sa asociem termenul „gras“ cu ceva rau pentru sanatate. NU este intotdeauna asa. Acizii grasi din uleiul de buriti sunt de fapt niste grasimi naturale si sanatoase, care ajuta organismul uman sa functioneze corespunzator. De asemenea, acizii grasi ajuta la prevenirea ridurilor si chiar elimina cutele fine.

Vitamina E. Este iar o substanta benefica organismului, pentru ca protejeaza impotriva factorilor de risc din mediu. In combinatie cu betacarotenul, vitamina E ajuta la pastrarea unui ten sanatos si frumos.

Foto: Shutterstock.com