Care este ordinea in care se aplica produsele de ingrijire: cum sa le folositi corect?

1
De Maria-Anca Zarnescu
13 iul. 2018

Cand vine vorba de rutina zilnica de ingrijire a pielii, multe dintre voi sunt curioase ce produse sunt mai bune, care sunt cele mai eficiente ingrediente. Insa, ordinea in care se aplica produsele de ingrijire este la fel de importanta!

Curatarea tenului, exfolierea, hidratarea – toate acestea sunt actiuni pe care fiecare dintre noi le face pentru un aspect mai frumos al pielii. Insa aceste produse ar trebui aplicate intr-o anumita ordine, pentru a-i permite pielii sa isi ia toate ingredientele de care are nevoie pentru un aspect cat mai frumos.

Deja stiti ca indepartarea impuritatilor si a rezidurilor de machiaj este prima etapa, insa cum se aplica corect lotiunea hidratanta, serul, crema pentru ochi si tonicul, daca este cazul? M-am gandit sa va ofer cateva sfaturi, asa ca iata care este, potrivit Refinery29, ordinea in care se aplica produsele de ingrijire:

Gelul de curatare este primul produs

Ca tenul sa se bucure de toate ingredientele si proprietatile produselor de ingrijire, este bine ca tenul sa fie curat. Tocmai de aceea, primul produs care se aplica, in mod normal, este gelul de curatare, spuma sau sapunul. Practic, regula este destul de simpla: curatarea este prima etapa! Dupa curatare, ar fi bine sa asteptati cam un minut inainte sa aplicati urmatorul produs.

Tonerul este cel de-al doilea produs

Dupa curatare, este indicat sa aplicati tonerul. Acesta va ajuta sa indepartati complet gelul de curatare de pe fata si echilibreaza pH-ul pielii.

Cel mai indicat mod de aplicare a tonerului este cu ajutorul dischetelor demachiante, astfel puteti calma usor pielea. Si de aceasta data este indicat sa asteptati cam un minut pana cand produsul intra in piele.

Serul si crema hidratanta

Ordinea in care se aplica produsele de ingrijire pentru ten, serul si lotiunea hidratanta, nu este deloc dificila. In functie de tipul de ser, il puteti mixa cu lotiunea hidratanta, pentru un efect mai bun. Insa, daca nu, serul este produsul pe care il aplicati inaintea lotiunii hidratante.

Cel mai bine este ca pielea sa fie cat mai curata, astfel incat ingredientele din ser sa patrunda in pori si sa actioneze cat mai bine. SFAT: atunci cand aplicati un ser in mod regulat, ar fi bine sa folositi si o crema hidratanta la fel de des. Pe pielea hidratata, serul actioneaza si mai bine!

Apoi, crema hidratanta are un regim putin mai special. Este bine sa o aplicati pe fata, gat si in spatele urechilor. Mai mult decat atat, ar fi bine ca aceasta sa contina si un factor de protectie solara, de preferat SPF 30.

Intre cele doua aplicari, asteptati cateva minute, pentru ca serul sa intre in piele si sa actioneze, iar apoi, dupa ce ati folosit crema hidratanta, mai lasati sa treaca 60 de secunde pana cand folositi lotiunea pentru ochi si poate chiar 10 – 15 minute pana cand incepeti sa va machiati!

Lotiunea pentru ochi este ultimul produs aplicat

Crema pentru ochi se aplica doar sub ochi, deasupra osului orbital. Aplicarea produsului se realizeaza cu degetul inelar prin miscari delicate de tapotare. Mai mult decat atat, evitati sa aplicati lotiunea cat mai aproape de gene. Exista riscul sa va intre in ochi si sa va confruntati cu senzatia neplacuta de usturime. Apoi, daca aceasta ajunge pe gene, ele vor deveni grase si mascara nu va mai fi asa rezistenta.

Foto: Shutterstock.com