10 ingrediente daunatoare care se ascund in produsele tale cosmetice

1
De Cristina Tudor
29 mart. 2024

Daca iei orice produs de beauty pe care il ai si incerci sa citesti lista de ingrediente, probabil ca vor fi cateva cuvinte pe care nu vei sti sa le pronunti – cu atat mai putin ce fac ele pielii tale.

Tot mai multe marci creeaza liste cu mii de ingrediente daunatoare si substante chimice care nu sunt incluse in produsele lor.

Daca ai pielea sensibila sau vrei sa faci rutina ta de ingrijire a pielii un pic mai putin toxica, fii atenta ca produsele tale sa nu includa aceste 10 ingrediente comune.

1. Butilhidroxitoluen (BHT)/ Butilhidroxianisol(BHA)

Antioxidanti derivati din petrol utilizati pentru a prelungi durata de viata a produselor, BHA si BHT pot provoca reactii alergice la nivelul pielii. De asemenea, ar putea fi carcinogeni si perturbatori endocrini.

2. Parabeni

Unii parabeni au fost legati de perturbarea endocrina, ceea ce ar putea creste riscul anumitor cancere. Prin urmare, fii atenta la parabeni, inclusiv etilparaben, butilparaben, izobutilparaben, izopropilparaben, metilparaben si propilparaben.

3. Petrolatum

Cunoscut sub numele de jeleu din petrol, petrolatumul, un produs secundar al petrolului, este un protector al pielii. In mod obisnuit, contine impuritati de hidrocarburi aromatice policiclice (PAH-uri) care au fost legate de cancer. Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: freepik.com