Pericolul ascuns din manichiura cu gel sau manichiura semipermanenta

1
De Cristina Tudor
17 feb. 2020

Manichiura cu gel si manichiura semipermanenta sunt extrem de populare, insa au riscuri ascunse, pe care putine femei le stiu.

Din ce in ce mai multe femei apeleaza in aceste zile la manichiura cu gel sau manichiura semipermanenta. Motivul este unul simplu: unghiile ies impecabil si rezista chiar si pana la 4 saptamani, fara a avea nevoie de ajustari.

Exista insa o serie de efecte negative, de care trebuie sa tii cont daca hotarasti sa mergi pe aceasta varianta:

Lampa UV folosita la manichiura cu gel creste riscul de cancer

Manichiura cu gel si manichiura semipermanenta implica plasarea degetelor sub o lampa UV, pentru perioade de la 2 pana la 8 minute. Aflati insa ca aceste lampi UV cresc riscul de cancer de piele, lucru demonstrat de mai multe studii.

In plus, s-a descoperit ca aceste lampi ataca pielea de pe degete, cele mai multe cazuri de cancer la maini fiind provocate de astfel de dispozitive.

Manichiura cu gel si manichiura semipermanenta cresc riscul de pierdere totala a unghiilor

Atat manichiura cu gel cat si cea semipermanenta implica pilirea unghiilor, pentru a asigura o aderenta mai buna a stratului decorativ. Acest lucru insa provoaca stricaciuni importante: in timp unghiile ajung sa se exfolieze si pot cadea singure.

Manichiura de mireasa – 4 modele inspirate de celebritatile tale preferate

Tineti cont de faptul ca o unghie pilita complet se reface dupa aproximativ 5 luni de zile. O persoana care isi face manichiura semipermanent constant isi pileste unghiile de cel putin 4 ori in acest interval.

Citeste aici si despre alte pericole ascunse de manichiura cu gel sau manichiura semipermanenta.

Foto: Instagram – @nailsbymei