Teoria culorilor in machiaj: cum functioneaza acest trend viral pe TikTok

1
De Alice Papuc
12 apr. 2023

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa ai propriile nuante de farduri, care ti se potrivesc perfect? Acum poti, folosind teoria culorilor.

Exista mii de moduri de a aplica machiajul si chiar mai multe moduri de a-l purta. Daca esti asemenea mie, o pasionata de beauty care este la curent cu tot ce e nou pe TikTok, sigur ai observat noul trend: teoria culorilor in machiaj. Descopera mai multe despre aceasta urmarind videoclipul realizat de creatoarea de continut LCC Beauty!

@lccbeautyy

I impressed myself here…. 🎨 would you try? ib:- @Monica Godinez #makeuptiktok #makeuptutorials #makeup #viralmakeup #colourtheory #foru

♬ original sound – emma

De unde a pornit totul?

Desi numim teoria culorilor in machiaj un trend, aceasta a existat de mai multi ani decat vietuim fiecare dintre noi. Teoria culorilor reprezinta modul in care sunt create culorile si in care acestea se imbina intre ele. Este o imbinare intre arta si stiinta. Chiar merita sa inveti mai multe despre acestea, astfel incat machiajul tau sa treaca la nivelul urmator.

Invata care este subtonul tau

Cel mai important este sa intelegi care este subtonul pielii tale. Dupa cum ii spune si denumirea, acesta reprezinta nuanta care se afla “sub” pielea ta. Subtonul poate fi cald, rece sau neutru.

Daca iti vei cunoaste subtonul pielii, iti va fi mult mai usor sa iti aplici machiajul folosindu-te de teoria culorilor. De exemplu, subtonul rece este construit pe nuante reci, precum roz si albastru. La polul opus, subtonul cald se bazeaza pe nuante calde, precum galbenul sau piersiciul.

Roata culorilor

Poate ca teoria culorilor in machiaj ti se pare mult prea complexa si dificila. Vestea buna este ca te poti ajuta de un instrument facil: roata culorilor. Aceasta este utila deoarece iti arata care sunt culorile reci, care sunt cele calde si care sunt culorile primare, secundare, tertiare si complementare.

Roata culorilor este un instrument minunat daca iti doresti sa faci alegeri inspirate in machiaj: aceasta te poate ajuta atunci cand aplici produse precum fardul de ochi, fardul de obraz sau rujul. Astfel, vei asigura o armonie cromatica si un look de efect.

7,90 lei, Cupio

Aplicarea fondului de ten folosind teoria culorilor

Primul pas este sa aplici culorile primare pe fata ta: albastru, rosu si galben. Procesul poate parea intimidant, insa ai incredere. Atunci cand acestea sunt combinate, va rezulta o nuanta de maro. In functie de subtonul pielii tale, va trebui sa adaugi mai mult sau mai putin dintr-o anumita culoare. Iar in functie de nuanta pielii tale, este posibil sa mai ai nevoie sa adaugi putin alb, astfel incat sa deschizi nuanta rezultata.

Cel mai important este sa inveti sa echilibrezi culorile astfel incat rezultatul sa fie cel pe care ti-l doresti. La fel faci si pentru alegerea blushului, contouringului sau rujului. Procesul este ilustrat cel mai bine in videoclipul de la inceputul articolului.

teoria-culorilor-acuarele-nyx

NYX Face and Body Paint Palette, 93 lei, Douglas

Avantaje si dezavantaje

Ideea de a folosi teoria culorilor in machiaj si de a-ti dezvolta propriile tale culori prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Cel mai important avantaj din punctul meu de vedere este ca intreg procesul este unul creativ. Inveti multe despre machiaj si despre culori, aduci varietate in procesul tau zilnic de aplicare a machiajului si te dezvolti constant. Acesta este un lucru extrem de bun, mai ales daca esti pasionata de machiaj. De asemenea, costurile pot fi mai reduse atunci cand iti creezi singura produsele de care ai nevoie.

Cel mai important dezavantaj este, bineinteles, timpul pe care trebuie sa il investesti in acest proces. Este un proces complex, care necesita studiu, incercari si, bineinteles, erori. Este posibil sa nu iti iasa din prima si poate ca nu o sa ai rabdarea necesara sa continui.

Foto: Instagram/@natashadenona