Un dermatolog nu ar face niciodata acest lucru – greseli majore care iti distrug pielea

1
De Ioana Marosan
18 iun. 2019

Nici nu ne dam seama ca in rutina noastra de curatare si ingrijire se ascund greseli care pe termen lung pot compromite serios frumusetea si sanatatea pielii.

Aceste sfaturi te pot ajuta sa ai o piele ingrijita si bine hidratata. Ia aminte la acest lucru pe care dermatolog nu l-ar face niciodata!

O greseala comuna, care ii ingrijoreaza pe dermatologi

Atunci cand un dermatolog ofera sfaturi, indiferent daca este vorba de produsele pe care le apreciaza, despre modalitati de a trata acneea sau ce nu trebuie sa-i faci pielii tale, nu e deloc o idee rea sa asculti si sa crezi ceea ce ti se spune. Pe langa dezechilibrele hormonale care ne afecteaza frumusetea pielii, medicii sunt de parere ca si rutina noastra joaca un rol extrem de important.

Uleiul facial ieftin care te scapa de petele pigmentare mai repede decat vitamina C

Nu folosi niciodata buretele de baie si pentru fata

Dr. Shereene Idriss, unul dintre cei mai apreciati medici dermatologi de pe retelele de socializare, a declarat: „nu as folosi niciodata buretele de baie ca sa-mi curat fata. Este abraziv, functioneaza la fel ca o perie, si nu as vrea sa-mi irit pielea sau sa ma aleg cu o potentiala cicatrice, mai ales daca am o piele sensibila”. In general, medicii dermatologi evita sa recomande folosirea unor exfolianti fizici abrazivi la nivelul fetei, iar multi dintre ei sunt de acord ca un exfoliant chimic pe baza de acid glicolic reprezinta o optiune mai buna.

Si vrei sa mai stii inca un lucru suparator despre buretele de baie? Acesta poate sa fie o gazda perfecta pentru bacterii, ceea ce nu-l recomanda ca un instrument pentru curatarea fetei. „Oamenii il folosesc ca sa se spele pe fata, dupa ce si-au spalat cu el zona intima, transferand astfel bacterii dintr-un loc in altul. Fiecare zona a pielii noastre are bacterii diferite, iar echilibrul lor nu ar trebui compromis”, explica medicul.

6 obiceiuri Ayurveda pentru sanatate de fier si piele frumoasa

Dusurile trebuie sa fie scurte

Atunci cand vine vorba despre rutina de la dus, medicul dermatolog mai ofera un alt sfat important: pentru binele pielii tale, fa dusuri cat se poate de scurte (nu mai lungi de 15 minute) si nu mai calde de 43° Celsius. Si retine ca nu trebuie sa te speli de cateva ori pe zi – spalatul in exces compromite bariera naturala de protectie a pielii, ducand la eczeme si deshidratare.

Foto: Shutterstock.com