5 plante care simbolizeaza energii pozitive, abundenta si fertilitate, iar daca le tii in casa ta atrag doar lucruri bune

1

Atunci cand ai plante in locuinta ta, pur si simplu o umpli de viata. Nu doar ca iti asigura o resursa buna de oxigen, ci iti ofera si o multime de avantaje la nivel spiritual!

Plante recomandate de specialisti pentru a le avea in casa, caci ele atrag energiile benefice si abundenta.

1. Chlorophytum comosum (planta paianjen)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Ransom (@retro_saz)

Semnificatia plantei paianjen: fertilitate, energie buna si prosperitate

Se crede ca plantele paianjen indeparteaza energiile negative din casa ta. In unele credinte, ele simbolizeaza, de asemenea, fertilitatea.

Pentru ca sunt cunoscute si pentru abilitatile lor de purificare a aerului, plantele de paianjen sunt un cadou excelent de oferit cuiva care se instaleaza intr-o casa noua sau se muta.

5 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

2. Dracaena braunii (Bambusul norocos)

Semnificatia acestei plante: noroc, sanatate, fericire si putere

Lucky bamboo se ridica la inaltimea numelui sau! Simbolismul universal al acestei plante este norocul, fericirea, sanatatea si puterea.

Daca cunosti pe cineva care are nevoie de un strop de noroc in plus sau poate ca incepe un nou capitol in viata, ia in considerare aceasta planta ca un cadou de casa noua!

3. Dracaena

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leafy (@leafy.bh)

Semnificatia: curatare si purificare. Cuvantul dracaena provine din greaca antica „Drakaina”, adica dragon feminin. Aceste plante au fost denumite dupa tulpinile lor rosii, care amintesc de „sangele dragonului”.

Deoarece dracaena se prezinta atat sub forma de arbore, cat si de arbust, rasina de arbore de dracaena este folosita ca tamaie de curatare a energiei.

Nu este deloc de ignorat faptul ca este una dintre cele mai usor de intretinut plante!

4. Dracaena trifasciata (planta sarpe)

Semnificatia plantei sarpe: sanatate, curatenie si pozitivitate

Aceasta planta ne aminteste de toate modurile in care natura poate acorda sanatate. Simbolizeaza curatenia si energia pozitiva, atat in sensul Feng Shui, cat si in ceea ce priveste abilitatile sale literale de purificare.

Ritualul de purificare de 5 minute pe care sa il incerci daca te afli intr-o situatie de codependenta

Plantele sarpe pot fi daruite in orice imprejurare, datorita semnificatiei ce are legatura cu sanatatea si cu optimismul, in general. De asemenea, e una dintre acele plante care necesita putina intretinere.

5. Maranta leuconeura (Planta care se roaga)

 

Semnificatia plantei de rugaciune: Recunostinta, reflectie

Aceasta planta pare ca se „roaga” – frunzele sale chiar se indreapta spre cer noaptea! Este o planta de apartament populara si se remarca prin proprietatile sale medicinale exceptionale (antiinflamatoare, antivirale, antimicrobiene).

Aceasta planta ne indeamna sa implementam mai multa recunostinta in viata noastra, fie prin rugaciune, fie prin reflectie tacuta. De aceea, reprezinta cadoul perfect de multumire pentru toate persoanele speciale din viata ta!

Stiai ca plantele vorbesc?

Nu doar prin simbolistica plantelor si prin diferite semnificatii culturale, ci comunica literalmente prin secretii chimice si semnale fizice.

Plante de interior care reduc umiditatea si previn aparitia mucegaiului din locuinta

Si cum tehnologia a ajuns la un nivel avansat, exista acum o masina care reda muzica creata de plantele de apartament, doar prin atasarea unor electrozi la frunzele plantelor.

Desi inca nu putem comunica direct cu plantele, oamenii au gasit modalitati de a folosi plantele ca mijloc de comunicare. Pe langa utilizarea lor ca medicament in culturile si traditiile populare, plantele au fost folosite si ca simboluri ani la rand.

@natureofnow #plantwave #plantmusic #snakeplant #plantscience #singingplants #relaxing #plantconsciousness #plantcommunication #experiments #plantlove #science ā™¬ original sound – natureofnow

Foto: pexels.com