7 reguli stricte pe care copiii lui Elon Musk trebuie sa le respecte

1
De Mia Nicolescu
28 iun. 2022

Elon Musk nu a fost niciodata un tip care sa respecte traditiile doar de dragul de a o face si pentru ca asa se cuvine.

Fondatorul Tesla si SpaceX a avut intotdeauna talentul de a-si pune amprenta personala in orice face. Ca este iubit sau dispretuit, un lucru este cert: nimeni nu poate nega ca barbatul este unic prin modul in care abordeaza viata.

Sindromul Asperge. 7 vedete care sufera de aceasta tulburare

Aceasta unicitate se aplica chiar si in modul in care isi creste copiii. Elon Musk are 7 copii: gemenii Griffin si Xavier, in varsta de 18 ani, si tripletii Kai, Saxon si Damian, in varsta de 16 ani – toti 5 cu fosta sa sotie Justine, dar si un baiat si o fata cu cantareata excentrica Grimes.

Insa a fi copilul unuia dintre cei mai bogati si mai recunoscuti oameni din lume nu este intotdeauna o binecuvantare. Poate nu degeaba geamanul Xavier si-a dorit sa scape de tutela si numele tatalui si chiar si-a schimbat sexul, devenind tanara Vivian Jenna Wilson. Aceasta “responsabilitate” vine cu propriul set de reguli si asteptari, dintre care cele mai multe provin de la insusi Musk.

CELE 7 REGULI STRICTE PE CARE COPIII LUI ELON MUSK TREBUIE SA LE RESPECTE

  1. COPIII LUI SUNT PROTEJATII LUI

Desi Elon Musk a marturisit ca prefera sa stea in spate atunci cand vine vorba de educatie pana cand copiii mai cresc, Grimes sustine ca acesta ar fi incalcat regula cand a venit vorba de fiul lor X AE A-12.

Cantareata a declarat ca fostul ei are intentii mari cu fiul lor, asa ca cel mai probabil o sa fie vazut des in public. In timp ce Musk si-a tinut mereu copiii mai mari departe de lumina reflectoarelor, nu acelasi lucru s-a intamplat si cu micutul X.

  1. COPIILOR LE ESTE PERMIS SA FIE EDUCATI PRIN INTERMEDIUL INTERNETULUI

Viziunea lui Musk despre educatie este neconventionala. In timpul unui interviu acordat anul trecut, Musk a dezvaluit ca baietii lui au invatat mai mult de pe internet decat au invatat oriunde altundeva. “Ei bine, observatia mea este ca baietii mei au fost educati in mare parte de YouTube si Reddit”.

“Banuiesc ca au fost si lectiile predate, dar, judecand dupa timpul petrecut online, parea mea este ca cea mai mare parte a educatiei lor provine de fapt din online”, a declarat acesta.

Mai mult, Elon Musk sustine ca facultatea reprezinta “multe teme enervante” si ca nu le-a cerut niciodata angajatilor sai de la Tesla sa aiba o diploma de absolvire a facultatii. “Cred ca facultatile sunt practic pentru distractie si pentru a dovedi ca poti sa-ti faci treburile, dar nu sunt pentru a invata”, a spus acesta in cadrul Conferintei Satellite din 2020.

  1. FIULUI CEL MIC NU II ESTE PERMIS II SPUNA “MAMA” CANTARETEI GRIMES

Micutului in varsta de doar 2 ani nu ii este permis sa o numeasca pe Grimes “mama” si nici sa foloseasca o alta varianta a apelativului. In schimb, X ii spune acesteia pe numele din buletin – Claire. Cantareata crede ca micutul X este atat de perspicace la varsta lui incat poate simti ca ea nu are o afinitate pentru apelativul “mama”.

“Nici macar nu stiu de ce am un dezgust pentru acest apelativ. Imi place, il respect, dar, intr-un mod ciudat, nu ma pot identifica cu el”, a marturisit aceasta intr-un interviu pentru Vogue.

  1. COPIII TREBUIE SA CITEASCA MAI MULT DECAT SE JOACA PE CALCULATOR

Intr-un interviu acordat lui Ashlee Vance, pentru biografia despre Musk, multimiliardarul a spus ca este necesar ca fiii lui sa petreaca de doua ori mai mult timp citind decat sa joace jocuri video. El spune ca face asta pentru a impiedica copiii sa devina dependenti de ecrane.

7 cele mai bune carti recomandate de vedetele de la Hollywood

  1. COPIII TREBUIE SA INFRUNTE GREUTATI PENTRU A AVEA SUCCES

Poate ca multi nu stiu, insa Elon Musk s-a confruntat cu o multime de provocari in copilarie, dar si mai tarziu, la varsta adulta. S-a mutat din tara natala, Africa de Sud, in Canada, la varsta de 17 ani, fara a mai avea parte de sprijinul parintilor. A fost victima bullying-ului pana la 15 ani. Desi pentru un adolescent este foarte greu sa lupte cu astfel de probleme,  Musk considera ca acestea l-au ajutat sa se transforme in persoana de succes care este astazi.

Ca atare, el crede ca si copiii lui trebuie sa se confrunte cu greutatile vietii. “Am avut o educatie teribila”, a spus Musk la o ceremonie din 2011. “Am intampinat multe necazuri in perioada mea de dezvoltare. Un lucru de care imi fac griji in ceea ce ii priveste pe copiii mei este ca nu se confrunta cu suficiente probleme”.

  1. COPIII LUI MUSK MERG LA SCOALA PE CARE EL A INFIINTAT-O

In conformitate cu parerea personala despre educatia traditionala, Musk a infiintat, in 2014, o scoala in care elevii sunt educati in modul in care vede el educatia. Mai exact, lectiile predate se bazeaza pe gandirea critica si rezolvarea problemelor.

Elon Musk recunoaste ca a urat scoala, dar ca baietii lui sunt incantati sa mearga la scoala pe care chiar el a infiintat-o.

  1. COPIII TREBUIE SA FIE PREGATITI SA CALATOREASCA MULT

“Daca am o calatorie in interes profesional in China, de exemplu, voi lua copiii cu mine si vom merge sa vedem Marele Zid. Sau ne urcam in trenul-fulger de la Beijing la Xi’an sa vedem Armata de Teracota”, explica Elon Musk.

Foto: depositphotos.com