7 cele mai bune carti recomandate de vedetele de la Hollywood

1
De Maria Constantin
11 feb. 2022

Orice recomanda vedetele se vinde ca painea calda. Cand acestea dezvaluie ce au mai citit in ultimul timp, fanii le urmeaza exemplul si devoreaza cartile.

Nimeni nu se face ascultat mai usor decat vedetele, mai ales in era retelelor de socializare. Recomandarile celebritatilor suscita un interes enorm, iar cand acestea dezvaluie ce au citit cu placere, vanzarile de carte explodeaza.

Book Riot trece in revista bestsellerele pe care vedetele le-au citit in 2021.

Natalie Portman: „Breasts and Eggs”, de Mieko Kawakami

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Natalie’s Book Club (@natsbookclub)

40,99 lei, okian.ro

Aceasta carte minunata spune povestea a trei femei – o mama, o fiica si o naratoare neidentificata – care isi cauta identitatea in societatea moderna japoneza. Actrita Natalie Portman a prezentat volumul pe pagina sa de Instagram, spunand ca i-a placut modul in care Kawakami a descris femeia din Japonia zilelor noastre.

Mariah Carey: „Jumatatea disparuta”, de Brit Bennett

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mariah Carey (@mariahcarey)

49 lei, carturesti.ro

Un volum fascinant ce prezinta povestea a doua surori care, desi sunt gemene identice, aleg sa traiasca vieti foarte diferite in lumi total opuse. Mariah Carey a postat pe Twitter o imagine a listei sale de carti esentiale, iar „The Vanishing Half” (in traducere „Jumatatea disparuta”)a meritat cu siguranta locul fruntas in topul preferintelor sale.

Kristen Bell: „De neimblanzit”, de Glennon Doyle

55 lei, carturesti.ro

Pe jumatate biografie, pe jumatate o carte motivationala, „De neimblanzit” arata cum si-a schimbat autoarea viata si si-a urmat vocea interioara, refuzand sa mai traiasca in conformitate cu ce doreau altii, ci pentru ea. O poveste motivationala despre cum sa-ti gasesti bucuria si linistea in interiorul fiintei tale. Kristen Bell a numit acest volum „un imn pentru femeia de astazi”.

Jameela Jamil: „Hunger”, de Roxane Gay

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jameela Jamil (@jameelajamil)

47,99 lei, okian.ro

 

O carte de memorii despre trauma violului si a tulburarilor alimentare, „Hunger” urmareste viata autoarei dupa ce aceasta a fost violata la varsta de 12 ani. Acest eveniment ii modeleaza viitorul, dar si relatiile cu corpul sau si cu mancarea. Este cartea preferata a actritei, modelului si activistei Jameela Jamil: ” A fost dureros sa o citesc, dar m-a ajutat sa ma vindec pentru ca a fost prima oara cand nu m-am mai simtit singura in experientele mele”, a scris ea.

Halle Berry: „The Overstory”, de Richard Powers

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Halle Berry (@halleberry)

42,99 lei, okian.ro

Castigatorul premiului Pulitzer reda povestea a cinci copaci si a felului in care acestia schimba vietile a noua americani, aducandu-i impreuna pentru a infrunta fenomenul defrisarii. Este o carte originala, iar unele capitole sunt scrise din perspectiva copacilor. Actrita Halle Berry s-a declarat captivata de acest volum.

Emma Watson: „Sex and World Peace”, de Mary Caprioli, Bonnie Ballif-Spanvill, Chad F. Emmett si Valerie M. Hudson

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Emma Watson (@emmawatson)

85 lei, enbook.ro

Volumul analizeaza relatia dintre agresiunile la nivel marunt impotriva femeilor si planul macro al pacii mondiale. Autorul arata ca exista o legatura intre modul in care societatea trateaza femeile si felul cum interactioneaza acestea cu toate nivelurile societatii. „Aceasta carte ne dezvaluie cum am ajuns ceea ce suntem astazi si, odata cu asta, prea departe” in ce priveste violenta de gen.

Florence Welch: „Rest and Be Thankful”, de Emma Glass

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Florence Welch (@florence)

38,99 lei, okian.ro

Laura este o infirmiera ajunsa pe punctul de a ceda din cauza epuizarii. In timpul turelor ea are grija de bebelusii bolnavi. Cand in sfarsit adoarme, viseaza, iar cand se trezeste se afla langa un barbat care nu o mai iubeste si are viziunea unei figuri de neatins care o intriga. „Pe cat de bizara, pe atat de compatimitoare, este o poveste despre altruism si despre spectrul privarii de somn care ii haituieste pe angajatii din sistemul sanitar”, a scris cantareata Florence Welch.

Foto: Instagram/@halleberry