Carte sau film? Filme si seriale inspirate din unele dintre cele mai cunoscute bestseller-uri din lume

1
De Cristina Tudor
16 iun. 2021

La ce filme si seriale inspirate din unele dintre cele mai cunoscute bestselleruri din lume sa ne uitam pe Netflix?

Carte sau film? Indiferent daca esti cititor impatimit sau cinefil convins, iti recomandam o serie de carti ale caror ecranizari sa le treci ca „must watch” sau, invers, mai multe filme pe care sa le treci pe lista cartilor de citit in continuare.

1922 (film)

Un fermier se confeseaza in scris ca si-a ucis sotia, dar moartea acesteia este doar inceputul unei povesti macabre. Dupa un roman de Stephen King.

A Series of Unfortunate Events (serial)

Extraordinarii orfani Baudelaire se confrunta cu necazuri si au de-a face cu maleficul Conte Olaf in incercarea de a descoperi secretele familiei. Are la baza seria de 13 romane pentru copii scrisa de scriitorului american Daniel Handler, sub pseudonimul Lemony Snicket.

Alias Grace (serial)

Filmul Alias Grace o prezinta pe Grace Marks, o tanara imigranta irlandeza, care lucreaza ca servitoare in Canada. Impreuna cu grajdarul James McDermott, a fost condamnata pentru uciderea brutala a angajatorului lor, Thomas Kinnear si a menajerei sale, Nancy Montgomery, in 1843. James a fost spanzurat, iar Grace a fost condamnata la inchisoare pe viata. Grace a devenit una dintre cele mai notorii si enigmatice femei din Canada anilor 1840 pentru presupusul ei rol in aceasta senzationala crima dubla. A fost exonerata dupa 30 de ani de inchisoare. Condamnarea ei a fost controversata si a dus la multe discutii despre implicarea sa efectiva in aceasta crima si posibilitatea ca ea sa fi fost un simplu partas inconstient. Dupa romanul cu acelasi nume al scriitoarei canadiene Margaret Atwood.

All the Bright Places (film)

Bazat pe romanul de mare succes international al autoarei Jennifer Niven, Toate acele locuri minunate este povestea lui Violet Markey (Elle Fanning) si a lui Theodore Finch (Justice Smith), a caror intalnire le schimba vietile pentru totdeauna. Confruntandu-se cu urmele ranilor lor fizice si sentimentale, cei doi descopera impreuna ca pana si cele mai neimportante locuri si momente pot avea semnificatia lor. Aceasta drama captivanta este o perspectiva proaspata si umana asupra bolilor mintale, asupra impactului acestora in relatii, precum si asupra frumusetii si efectului pe termen lung al iubirii intre tineri.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.