4 filme care sunt adevarate lectii de viata – nu trebuie sa le ratezi!

1
De Alice Papuc
13 feb. 2023

Exista filme care par sa iti „vorbeasca” si care iti schimba perspectiva asupra vietii.

Cu totii avem nevoie de un mic imbold in anumite momente. Avem nevoie sa ni se aminteasca faptul ca viata este frumoasa si merita traita, indiferent de situatie. Iata 4 filme menite sa te inspire si sa te motiveze. Vei extrage lectii de viata importante, pe care nu trebuie sa le ratezi!

Burnt (2015)

“Burnt” spune povestea lui Adam, un bucatar chef de exceptie care se abate de la drumul sau. Vei urmari parcursul lui Adam, provocarile pe care acesta le depaseste si stresul continuu la care este supus. Ce faci atunci cand iti doresti sa reusesti in cariera, dar si sa iti revii din punct de vedere fizic si mental? Cum poti face fata unui stres continuu? Cum iti gasesti motivatia si care sunt acele mici placeri ale vietii in cazul tau? Filmul, al carui protagonist este Bradley Cooper, te va inspira si te va face sa vezi mici “portite” pentru acele perioade de stres continuu pe care le experimentezi. Pur si simplu, este genul de film in care te implici total si ajungi sa empatizezi cu personajele mai mult decat ai vrea.

The Pursuit of Happiness (2006)

Nu pot discuta despre filme menite sa te inspire si sa te motiveze fara sa mentionez cel mai bun film pe care l-am vazut vreodata, The Pursuit of Happiness. “Nu da voie nimanui sa-ti spuna ca nu poti face ceva. Daca ai un vis, trebuie sa-l protejezi.” Aceasta este deviza de la care pleaca filmul. Acesta spune povestea lui Chris, un parinte singur care face fata oricarei provocari. Si crede-ma, Chris a intampinat provocari cat pentru o viata intreaga! In ciuda situatiei sale, Chris este un parinte iubitor, relatia cu fiul sau fiind cea care ii da putere si il ajuta sa nu renunte niciodata. Este un film superb, care te va emotiona pana la lacrimi.

Lucruri pe care le-am invatat de la Oprah Winfrey. Lectii extrase din cartea sa „Ce stiu cu adevarat”

From Scratch (2022)

From Scratch se prezinta sub forma unei serii limitate, de doar opt episoade. Povestea serialului incepe intr-un mod absolut superb, prezentand protagonista care alege sa isi urmeze propiul drum, in ciuda celor sustinute de parintii sai. Aceasta pleaca in Italia, unde nu isi intalneste doar cariera de vis, ci si iubirea vietii sale. Ce faci insa in momentul in care lucrurile se complica si viata nu mai este la fel de roz? Este relatia de cuplu suficient de puternica incat sa puteti trece impreuna peste cele intamplate?

Chiar daca este vorba despre o drama, serialul este absolut superb, iar povestea te va invata sa apreciezi cu adevarat ceea ce ai. Te va face sa iti imbratisezi partenerul strans in brate si iti va arata cat de importanta este iubirea adevarata.

„De la zero” – serialul Netflix care te va face sa plangi si te va ajuta sa descoperi ce inseamna iubirea adevarata

The Blind Side (2009)

“The Blind Side” nu este doar un film cu superba Sandra Bullock, ci este o adevarata capodopera. Este bazat pe fapte reale, relatand povestea unui baiat care provine dintr-un mediu defavorizat. Parintii sai adoptivi sunt insa alaturi de el la fiecare pas si il sustin, astfel incat acesta sa ajunga un adevarat campion. Bineinteles, drumul este unul anevoios, dar plin de lectii de viata.

Foto: PR.