5 bestsellere pe care sa le citesti inainte de a vedea ecranizarea

1
De Alice Moisescu
9 ian. 2019

Dupa cum bine stim cu totii, cartea e intotdeauna mai buna decat filmul. E pur si simplu o experienta mult mai bogata pentru spirit.

Insa, da, trebuie sa fie grozav sa compari viziunea proprie asupra unei carti cu cea a regizorului.

Noi ne-am gandit sa selectam 5 bestsellere pe care te provocam sa le parcurgi inainte de a viziona ecranizarea. Afla mai jos despre ce este vorba.

5 carti BESTSELLER pe care sa le citesti inainte de a le vedea ecranizarea

1. Memoriile unei Gheise, Arthur Golden

Ed. Humanitas Fiction, 45 lei, Carturesti.ro

Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, este vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.

2. Daneza, David Ebershoff

Ed. RAO, 36 lei, Carturesti.ro

Totul incepe cu o intrebare, o simpla favoare ceruta de o sotie, artista daneza Gerda Wegener, sotului ei, Einar Wegener, in timp ce ea ii face portretul in atelierul lor – scena unei transformari pe care niciunul din ei n-o poate anticipa. Imbinand realitatea cu fictiunea intr-o viziune romantica originala, Daneza schiteaza elocvent o intimitate unica ce defineste viata fiecarui cuplu si remarcabila poveste a transformarii lui Einar in Lili Elbe, una dintre primele transsexuale, dar si femeie sfasiata intre loialitatea fata de mariaj si propriile ambitii si dorinte.

Cartea este un adevarat deliciu! Dar si ecranizarea, daca judecam dupa recenzii!

3. Inainte sa te cunosc, Jojo Moyes

Ed. Litera, 21,75 lei, Elefant.ro

Lou Clark stie o sumedenie de lucruri: stie cati pasi sunt de la statia de autobuz pana acasa, stie ca ii place sa lucreze la ceainaria ‘The Buttered Bun’ si ca s-ar putea sa nu fie indragostita de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu stie insa este ca e pe cale sa isi piarda locul de munca si ca viata ei ramane normala doar pentru ca e, in esenta… previzibila.

Will Traynor stie ca accidentul de motor pe care l-a suferit l-a facut sa isi piarda dorinta de a trai. Stie ca totul i se pare acum nesemnificativ si lipsit de bucurie si stie totodata si cum sa puna capat acestei stari. Ceea ce Will nu stie insa este ca e Lou pe cale sa isi faca aparitia in viata lui precum o… explozie de culoare! O poveste dulce-amaruie despre dragoste, curaj si renuntare!

4. Cina, Herman Koch

Ed. Polirom, 28,85 lei, Elefant.ro

Cartea urmareste un scurt episod din viata unor parinti, care se intalnesc la cina, la un restaurant cu pretentii, pentru a discuta cum pot musamaliza lucrurile ingrozitoare comise de catre copiii lor. Cartea este absolut grozava!

5. Before I Fall, Lauren Oliver

Ed. Hodder & Stoughton Ltd, 47 lei, Carturesti.ro

Captiva intr-un sir de intamplari inexplicabile, Samantha Kingston incearca sa desluseasca misterul din jurul mortii sale, dar si sa isi puna intrebari-cheie legate de intreaga ei viata.

Cartea este cat se poate de interesanta. Recomandam!

Foto: PR