10 cele mai bune filme de dragoste

1
De Teodora Tirca
1 ian. 2021

Orice om cred ca are macar un film care pare ca spune exact povestea lui, iar cele mai bune filme de dragoste ale cinematografiei prezinta macar o mica particica din viata fiecaruia dintre noi.

Sunt filme vechi, filme noi, filme incarcate de emotie, romantism, durere, suferinta si gesturi supreme dedicate dragostei. Sunt filme pe care le-am revedea in orice moment al existentei noastre, filme ale caror replici le tinem minte si le rostim in momentele cele mai incarcate.

Azi am incercat un top al celor mai bune filme de dragoste din toate timpurile, insa este un top avizat de IMDB, pentru ca, pana la urma, fiecare are topul sau personal.

Eu, daca as sta sa ma gandesc, as pune pe primul loc The Story of Us, cu Bruce Willis si Michelle Pfeiffer. Nu e vreun film greu, cu foarte multa emotie si cu lacrimi la final, e un film de dragoste cu happy end pe care oricand l-as revedea. Dar nu e in topul IMDB. Si nici Casablanca, Pe aripile vantului, Titanic sau Pacientul englez, poate din cauza ca sunt prea vechi.

Insa, daca ma gandesc la cel mai emotionant film vazut vreodata, as pune pe primele locuri The Notebook. E adevarat ca povestea m-a facut sa plang cu sughituri, insa ochii mi-au zambit la fiecare aparitie a lui Ryan Gosling.

Dar sa vedem care ar fi cele mai bune 10 filme de dragoste:

A Walk to Remember (2002)

Este povestea a doi adolescenti din Carolina de Nord, Landon Carter si Jamie Sullivan, care ajung sa se indragosteasca dupa ce Landon intra in probleme si este obligat sa presteze servicii comunitare.

The Fault in our Stars (2014)

Un film care ne arata si ne invata sa pretuim dragostea pe care o avem in viata noastra. Este povestea a doi adolescenti bolnavi de cancer care se intalnesc si se indragostesc in cadrul unui grup de sprijin. Este o dragoste profunda pe care ei invata sa o traiasca cat mai repede si cat mai intens, ca si cum ziua de maine nu ar mai fi.

Beauty and the Beast (1991)

Povestea toata lumea o stie: un print blestemat sa-si petreaca zilele in pielea unui monstru, incearca sa-si recastige umanitatea cucerind iubirea unei tinere. Filmul este absolut minunat si potrivit tuturor varstelor, chiar daca este o animatie.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.