Cele mai bune filme cu Ralph Fiennes – de la indragostit pasional, la lord malefic

1
De Cristina Tudor
3 iul. 2021

Cand spui Ralph Fiennes spui eleganta britanica, spui povesti de dragoste din alte timpuri si talent, mult talent.

Actorul s-a remarcat initial pe scena, ca un excelent interpret al personajelor lui Shakespeare, dar primul lui rol pe marele ecran l-a propulsat rapid in randul marilor actori ai lumii. Capacitatea lui de a interpreta personaje contradictorii, de a reda emotii cutremuratoare cu doar o privire sau de a trece de la indragostitul sensibil la criminalul nemilos l-a adus, fara drept si poate, in randul actorilor-emblema. Iar sa alegi cele mai bune filme cu Ralph Fiennes este o provocare, pentru ca a facut roluri memorabile in pelicule care poate nu au avut succes de box-office, dar si in unele ce au facut istorie.

La rascruce de vanturi, 1992

N-ai cum sa vorbesti despre cele mai bune filme cu Ralph Fiennes fara sa vorbesti despre filmul lui de debut pe marele ecran, La rascruce de vanturi. Adaptarea cinematografica a romanului lui Emily Bronte prezinta povestea a 2 familii pe parcursul a 2 generatii, poveste marcata de iubiri sfasietoare, ura nemarginita, pasiune extrema si temeri dureroase. Alaturi de Juliette Binoche, in rol dublu, interpretandu-le pe Cathy Earnshow si Catherine Linton, Fiennes intruchipeaza cu Heathcliff puternic, patimas, marcat de lupta continua intre ura si iubire.

Lista lui Schindler, 1993

Rolul lui Amon Goeth, un ofiter nazist care considera ca puterea este capacitatea de a ucide la intamplare, un monstru pentru care orice motiv era suficient de bun pentru a lua viata cuiva, i-a adus lui Ralph Fiennes Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, precum si cate o nominalizare la Globul de Aur si Oscar, pentru aceeasi categorie.

Filmul regizat de Steven Spielberg prezinta povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri german care salveaza, in timpul Holocaustului, vietile a peste 1000 de evrei si ii angajeaza in propria fabrica. 7 premii Oscar, 7 premii BAFTA si 3 Globuri de Aur a luat pelicula considerata de critici drept una dintre cele mai bune din toate timpurile.

Pacientul englez, 1996

Drama romantica Pacientul englez nu avea cum sa lipseasca din lista cu cele mai bune filme cu Ralph Fiennes. Pelicula bazata pe romanul cu acelasi nume al lui Michael Ondaatje vorbeste despre povestea unei asistente care, spre finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial, se retrage in Toscana, Italia impreuna cu un pacient desfigurat si suferind de amnezie. O intalnire neasteptata cu un cunoscut al pacientului da startul unor reactii in lant, in care iubirea, fericirea si disperarea sunt cuvinte de ordine. 40 de premii a castigat filmul printre care 9 Oscaruri, 2 Globuri de Aur si 6 premii BAFTA. Fiennes a primit pentru interpretarea sa din rolul Contelui Almasy o a doua nominalizare la Oscar, dar si la BAFTA si Globurile de aur pentru Cel mai bun actor.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.