10 cele mai bune filme cu Meg Ryan

1
De Cristina Tudor
28 ian. 2021

Cand spui Meg Ryan este imposibil sa nu-ti vina in minte comediile romantice ale anilor ’80, ’90, poate cele mai bune filme cu care actrita se poate mandri in palmaresul carierei sale.

Insa nu doar despre acestea vom vorbi.

Desi azi nu mai joaca, Meg Ryan ramane acea actrita pe care o admiram de fiecare data in filmele mai vechi, filme de care parca nu ne plictisim niciodata.

Dar sa vedem care sunt cele mai bune filme cu Meg Ryan:

When Harry Met Sally…

Cu usurinta, cel mai bun lucru realizat vreodata de Meg Ryan impreuna Nora Ephron, When Harry Met Sally…, din 1989 … este culmea comediilor romantice. In plus, pentru a redefini genul acelor timpuri, filmul reprezinta cea mai mare si mai impresionanta realizare a ceea ce inseamna o comedie romantica. Meg Ryan joaca superb alaturi de Billy Crystal, iar perechea lor imaginara a reprezentat decenii la rand inspiratie pentru indragostiti.

Innerspace

Joe Dante este maestrul unei arte pierdute: comedia SF. In anii ’80 am vazut o multime de filme de acest gen – Ghostbusters, Back to the Future, Bill & Ted’s Excellent Adventure – insa numai unul o are in rolul principal pe Meg Ryan: Innerspace, capodopera ingenioasa a lui Dante. Impreuna cu Dennis Quaid si Martin Short, Ryan primeste un concept amuzant pe care il transforma in ceva briliant.

Sleepless in Seatle

Al doilea film din lista de trei ce poarta semnatura lui Nora Ephron, Sleepless in Seatle o pune pe Ryan in echipa cu efervescentul Tom Hanks si inca o data redefinesc ceea ce inseamna genul comediei romantice. In loc sa-i puna pe amandoi in scena cu o intalnire simpatica in primul act, Ephron incearca sa amane cat mai mult interactiunea lor fata in fata. Tactici similare au fost replicate de atunci, insa nimic nu a mai fost la fel.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto:PR.