Top 5 carti triste cu efect vindecator: Iti vor trezi la viata toate emotiile

1
De Irina Constantin
23 iul. 2020

Stii acel moment in care, desi ai vazut un film sau ai citit o carte trista, te-ai simtit foarte bine la final?

Povestile triste nu provoaca intotdeauna doar tristete. Din contra, unele dintre ele ne pot motiva, ne pot trece printr-un carusel de sentimente, pentru ca apoi sa ne inspire spre mai multa pozitivitate.

5 cele mai bune carti despre singuratate

Daca, de obicei, fugeai de filme si carti triste, tocmai pentru ca nu voiai sa te indispui, astazi iti recomandam contrariul. Citeste aceste volume pline de emotie, dar cu un efect puternic vindecator!

Top 5 carti triste si emotionante pe care le vei adora

1. Matt Heig – Cateva motive sa iubesti viata

Ed. Nemira, 22,49 lei

Acest volum spune povestea reala a lui Matt Heig, autorul care a trecut printr-o perioada dificila, marcata de depresie si anxietate.

Dupa ce a ajuns in pragul sinuciderii la doar 24 de ani, Matt si-a revenit cu sprijiinul familiei si al iubitei sale, dar si al pasiunilor care l-au tinut in viata: scrisul si cititul. El descrie in detaliu toate momentele traite, intr-o carte sincera, trista, pe alocuri amuzanta, cu un final optimist.

Este un volum care te va trece prin tristete, furie, speranta si optimism, lasandu-te inspirata si hotarata sa apreciezi mai mult lucrurile din jurul tau, in fiecare zi.

4 carti recomandate de psihologi pentru a tine in frau anxietatea si stresul

2. Fredrik Backman – Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau

Ed. ART, 44 lei

Elsa este o fetita de 7 ani, iar bunica ei in varsta de 77 de ani este cea mai buna prietena. Si singura. Elsa are o inteligenta aparte si o unicitate evidenta, ceea ce o face sa fie si marginalizata. Bunica este singura care o accepta si care, prin povestile ei, o face sa se simta „normala”.

Este un volum induiosator, care iti va smulge cateva lacrimi, dar care te va face si sa razi. Cand termini aceasta carte, vei dori sa pui rapid mana pe telefon si sa iti suni bunicii.