Aranjamente florale – Locuri neasteptate din casa unde sa le plasezi

1
De Cristina Tudor
26 iul. 2018

Buchetele de flori, ghivecele sau acele aranjamente florale sofisticate cu care te mandresti au un rol important cand vine vorba despre decoratiunile interioare.

Florile, indiferent de culoare, inveselesc orice incapere, schimba dispozitii si, in multe cazuri, s-au dovedit a fi tratament eficient anti-depresie. Daca la plante lucrurile sunt un pic mai delicate, pentru ca le poti aseza dupa preferintele lor, in functie de iluminat si temperatura, in cazul florilor ai mai multa libertate de miscare. Mi-au placut ideile celor de la architecturaldigest.com de locuri unde poti monta aranjamente florale deosebite si le impartasesc cu voi.

Trandafirii sunt rosii, violetele sunt albastre, spune poezia, iar vazele nu mai sunt singura optiune pentru a pastra florile. Tendinta este sa le asezam undeva la vedere, insa, in multe cazuri, florile ajung sa se ofileasca in locuri umbrite si ferite de ochiul uman.

Aranjamente florale – Candelabru cu reutilizare

Data viitoare cand primesti sau cumperi flori, pune-ti creativitatea la incercare si evita sa folosesti vazele. Cum ar fi daca ai improviza un candelabru din tuburi de sticla folosite in laboratorul de chimie? Fiecare floare ar avea intimitatea ei si toate impreuna vor creea o imagine de un farmec aparte.

Perdea inflorata natural

O alta metoda de a amplasa aranjamente florale in casa are legatura cu perdelele din casa. Prinde cu atentie flori de materialul fin si tine cont ca trebuie sa le dai jos dupa ceva timp. Poti opta pentru flori colorate, proaspete si inmiresmate. Cum acestea se ofilesc rapid, sugestia decoratorului este sa optezi pentru iarba uscata si flori nemuritoare toamna. Primavara vor picta un tablou mirific pe perdeaua sau draperia ta panselutele. Vara poti decora cu plante verzi. Globulete de santini, muschi, iedera sunt doar cateva dintre optiunile florale cu care poti face o decoratiune deosebita.

Extra idee: daca ai un cos de rachita, pe care nu stii la ce sa-l folosesti, iti sugerez sa il transformi in ghiveci de flori. In baie sau pe balcon ar da un plus de energie pozitiva ambientului.

In practica feng shui, scrie eFengShui.ro, scopul plantelor si florilor este de a genera o energie vibranta in incaperea in care sunt asezate, care, la randul ei, da nastere unui bun feng shui al locului respectiv. Plantele de interior curata, purifica energiile blocate si stagnante. Pe de alta parte, ele reprezinta un barometru al starii de sanatate si prosperitate a casei tale. Da frau liber imaginatiei si creeaza aranjamente florale nemaivazute! Florile iti infrumuseteaza viata, ii dau parfum si energie pozitiva.

Foto: Instagram – New Darlings