La 52 de ani de istorie in industria florilor a familiei sale, Nicu Bocancea inaugureaza Orangeria Iris

1
De Gavrila Alina
25 mart. 2023

Orangeria Iris este o sera pentru evenimente culturale si private. Cu o capacitate de pana la 400 de persoane, la liziera Padurii Snagov (link locatie din waze si google maps)

Dupa 52 de ani de istorie in industria florilor din Romania, sute de evenimente organizate si infinite decoruri realizate, familia Iris si-a implinit visul de a crea Orangeria Iris.

Orangeria Iris, o sera de evenimente, la liziera Padurii Snagov

Atmosfera si magia Orangeriei se simt cel mai bine luand la pas padurea insufletita de sute de arbori si dansuri matinale de caprioare. Se simt ascultand triluri de pasari si susur de apa, intrand in sera construita sa fie imbratisata de lumina naturala. O sera incalzita de semineu, energizata de bar din teracota si protejata pe exterior de sita ardeleneasca, prelucrata si aplicata manual.

Din grija si respect pentru natura, pentru frumusete, flori si oameni

Orangeria a devenit, din maini si suflete pline, dintr-o intindere de 2 hectare de pamant un spatiu ca un vis. Cu o terasa de 600 de mp, cu o sera mare de 490 de mp, decorata cu maslini, portocali si plante exotice. Cu o alta sera intima de 49 mp, cu 7 camere de cazare vecine cu padurea, cu bucatarie profesionala, cu parcare de 150 de masini, o micro-delta inconjurata de stuf.

Eventimente speciale, in natura

La o aruncatura de privire in sus, vecini de masa sunt soarele sau luna, iar in jur pot fi toti cei dragi, in culorile, miresmele si acordurile preferate, in cadrul creat dupa visul si dorinta ta.

Vis devenit realitate

“Pentru noi, astazi s-a implinit un vis, pornim un drum nou care ne aduce emotii, recunostinta si provocari. Dupa 52 de ani in industria de flori, sute de evenimente organizate si ani de studiu. Astazi anuntam Orangeria, un proiect la care ne gandim de foarte multi ani, pe care ni l-am desenat in gand putin cate putin cu fiecare zi. Acum este aproape sa-si primeasca oaspetii, persoanele care cauta un decor ideal pentru un eveniment din viața lor. Orangeria noastra https://instagram.com/iris_orangerie?igshid=YmMyMTA2M2Y=este un tribut adus naturii, luminii si spectacolului care poate fi facut de mana omului, cu creativitate si respect pentru frumos.”, declara Nicu Bocancea la ceas aniversar.Traditie din anul 1970

De cand si-au inceput povestea in industria florilor din Romania, si pana in prezent, parintii lui Nicu Bocancea au traversat toate etapele politice si sociale ale tarii. De la serele din comunism si limitarile perioadei in care garoafele si narcisele erau cele mai daruite flori. Pana la deschiderea orizonturilor profesionale de dupa Revolutie cand au inceput sa scrie drumul nebatatorit pana atunci in Romania al floristicii.

10 florarii in Bucuresti, un atelier-concept intr-o cladire de patrimoniu, un magazin online, divizie de organziare de evenimente

Si astazi, la 52 de ani distanta, Orangeria Iris. Fiii familiei, Nicu Bocancea si Cosmin Avramita, au adus prospetime si creativitate in viziune. .