Efectul florilor asupra starii de spirit, demonstrat de un mic experiment

1
De Gavrila Alina
27 iul. 2022

Numeroase studii spun ca florile te fac mai fericit. Imbunatatesc starea de spirit, iar acest lucru se mentine chiar si la cateva zile de cand ai primit florile.

Ca a darui si a primi flori au (aproape) acelasi efect. Iar aceste concluzii au fost probate recent intr-un mic experiment organizat de o florarie online la implinirea a 12 ani de activitate si surprins cu ajutorul unui fotograf. Ce a iesit? Imaginile spun totul.

Floria.ro a probat ipoteza cu un sondaj online

Sondajul a fost realizat in luna iunie si au raspuns 35% barbati, iar restul femei. Din datele colectate de floraria online a reiesit ca aproximativ jumatate dintre romani primesc si ofera flori cu aceeasi bucurie. Si ca un procent impresionant, peste 90%, au flori acasa, fie in vaza, fie in ghiveci.

1 respondent din 4 a precizat ca adesea cumpara flori pentru propria placere, nu pentru a le darui.

Mai mult decat atat, peste o treime a primit flori de mai mult de 3 ori anul acesta.

36% spun ca florile aduc bucurie, 26% ca imbunatatesc starea de spirit

22% ca se simt mai apreciati cand primesc flori, iar pentru 8% florile echivaleaza cu o stare festiva

De la teorie la practica

Cu aceste date, s-a trecut la partea practica. Asadar, 12 creatoare de continut si antreprenoare din zona creativa au fost invitate la o sedinta foto. Pentru ca experimentul sa nu fie alterat de informatii suplimentare sau detalii despre acesta, invitația a fost facuta fara a pomeni numele Floria.ro.

Sedinta foto surpriza

Cele 12 invitate au ajuns la studioul foto unde stiau doar ca vor fi protagoniste intr-o sedinta foto. In mijlocul sedintei insa, invitatele au fost surprinse cu… un buchet de flori creat special pentru ele. Reactia lor a fost surprinsa de fotograf, iar efectul florilor testat in timp real. Bucuria, cea despre care vorbea sondajul, a fost confirmata de imaginile surprinse.

De la un gest romantic, actul de a oferi flori a devenit o modalitate de a transmite o emotie. Fie ca vorbim despre dragoste, bucurie, apreciere sau scuze. Florile reprezinta un mijloc de a-ti exprima sentimentele. A crescut numarul femeilor care plaseaza comenzi. Putem spune ca am asistat in cei 12 ani de Floria.ro nu doar la o evolutie fireasca in industrie, ci mai ales la normalizarea unui gest elegant, a explicat Marina Popescu, General Manager Floria.ro.

Asadar, cand a darui flori este un gest atat de simplu si la indemana, cu un efect demonstrat, poate ca ar trebui sa facem mai des acest lucru. Pentru noi, dar si pentru bucuria celor din jur.