Vrei sa oferi flori cuiva? Atentie la ce mesaj transmiti!

1
De Cristina Tudor
31 mart. 2022

Din generatie in generatie, florile reprezinta semnul aprecierii, al multumirii, al bucuriei sau al iubirii.

Sunt clasice, dar nu au devenit un cliseu. Nu ignora tipul de mesaj pe care il transmite alegerea ta parfumata, in culori pale sau foarte intense.

Daca ai inceput sa te indoiesti de atractia florilor in ipostaza de cadou trebuie sa le mai dai neaparat inca o sansa. Exista foarte multe motive pentru care i-ai putea darui cuiva un buchet de flori, iar acestea vor transmite un mesaj diferit, in functie de ocazia care va uneste. Poate ca este Ziua Femeii, prietena ta a fost promovata, mama ta a gatit o prajitura delicioasa sau a facut curat in toata casa. Florile reprezinta mici recompense parfumate, care aduc zambete indiferent daca este vorba despre sarbatori traditionale, reusite importante sau aspecte minore care dau o stare de bine si multumire.
Dincolo de culori si aranjamente complexe, felul in care arata florile si mirosul lor aparte pot deveni modalitati foarte variate de a-ti exprima recunostinta, bucuria sau iubirea. Poate ti se pare evident ca trandafirii sunt dedicati ocaziilor romantice dar cui ai darui margarete, floarea soarelui sau liliac?

Iata ce mesaj pot transmite florile pe care le alegi:

1. Margarete: pentru un nou inceput

Sunt florile asociate cu regenerarea, noile sanse si inceputurile de succes. Exista si povestea potrivit careia cine vede prima margareta primavara va avea parte de fericire si bunastare in urmatoarele 12 luni. De asemenea, legendele chinezesti spun ca daca o margareta infloreste in ziua de Anul Nou va aduce noroc in acea casa tot restul anului.
Alege un buchet de margarete pentru cineva care incepe o noua calatorie, un alt traseu profesional, o persoana care a avut o perioada foarte dificila, lipsita de noroc sau pentru o femeie care a devenit mama pentru prima data. Ai grija sa nu oferi niciodata o singura margareta pentru ca poate aduce ghinion. Alege numai buchete inmiresmate.

2. Iris: pentru afectiune si caldura

Aceste flori multicolore au fost denumite dupa zeita curcubeului din mitologia greaca. Simbolizeaza inspiratia, afectiunea si caldura. Sunt alegerea ideala pentru o prietena apropiata sau un membru al familiei care a muncit foarte mult la un proiect in ultima perioada. Nuantele de alb si albastru sunt foarte populare, dar poti opta pentru orice combinatie care te atrage.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com