Cum alegem buchetul pentru cununia civila: Cele mai inspirate alegeri, in functie de anotimp si culoarea preferata

1
De Gavrila Alina
30 sept. 2022

Odata primit inelul de logodna este timpul sa incepi planificarea celei mai importante zile din viata ta, NUNTA.

Si, rand pe rand, bifezi: data si locul evenimentului, lista de invitati, rochia de mireasa, verighetele. Cam acestea ar fi prioritatile, nu-i asa? Iar cand data nuntii se apropie, acestor prioritati li se alatura cel mai frumos accesoriu al miresei. buchetul pentru cununia civila si pentru cea religioasa.

Sfaturi despre cum alegem buchetul pentru cununia civila

Din multitudinea de optiuni, cum stii care e cea mai potrivita pentru tine? Designerii Floria.ro, cu o experienta de peste 10 ani in livrare flori Bucuresti si la nivel national ne-au oferit cateva sfaturi.

Astfel, conform specialistilor florariei online, florile alese trebuie sa tina cont de preferintele viitoarei mirese. Dar si de culoarea preferata, vestimentatie, look si luna in care are loc cununia civila.

Buchetul de cununie civila– cele mai inspirate alegeri in functie de data evenimentului

De exemplu, daca evenimentul are loc in ianuarie, atunci orhideele sau alte flori tropicale pot crea un contrast uimitor in buchetul pentru cununia civila.

Pentru februarie, lalelele pot fi o alegere versatila. In primul rand pentru ca optiunile de culoare sunt diverse, iar tulpinile lor flexibile ofera posibilitatea de a crea curbe perfecte.

Pentru luna martie, vedele lunii sunt, bineinteles, freziile. Iar pentru aprilie o alegerea inspirata o reprezinta anemonele. Ele creeaza un impact vizual puternic cand alcatuiesc integral buchetul pentru cununia civila.

Albastrelele reprezinta una dintre cele mai bune optiuni daca te casatoresti in mai

Bujorii sunt, fara doar si poate, sunt cea mai inspirata alegere pentru nuntile din iulie.

Lisianthusul si daliile, care se gasesc pe tot parcursul verii reprezinta, conform designerilor Floria.ro o alegere excelenta pentru cununiile civile care au loc in iulie si august.

Crizanteme pentru toamna

Pentru cununiile civile care au loc toamna cele mai inspirate alegeri sunt crizantemele, calele si carthamusul.

Pentru ultima luna a anului, florile de Hellebores aduc un plus de eleganta aranjamentelor florale pentru buchetele de cununie civila.

Buchetul pentru cununia civilaAlegeri florale in functie de cromatica

Daca se alege alb ca si culoare dominanta a buchetelui pentru cununia civila, atunci o alegere excelenta o reprezinta transafirii. Dar si minirosa, narcisele, orhideele, crinii, iasomia, lalele, bujorii, lisianthus, trahelium sau gerbera.

Daca prefera rozul, mireasa poate alege din ranunculus, bujori, garoafe, lalele, trandafiri, crini, minirosa, lisianthus sau alstroemeria.

Liliac pentru miresele care iubesc mov

Iar daca viitoarea mireasa isi doreste un buchet mov,  atunci liliacul este intotdeauna o alegere cu care nu da gres. Dar si anemonele, lavanda, irisul sau hortensiile.

Pentru buchete de cununie compuse din narcise, floarea-soarelui, lalele, gerbera, crini, frezii, garoafe, trandafiri, alstroemeria, gerbera opteaza miresele care iubesc culoarea galbena.

Iar cand vine vorba de rosu, specialistii Floria.ro spun ca trandafirii, urmati de dalii, amarilis, lalele, gerbera si minirosase numara printre preferintele viitoarei mirese.