Nunta restransa: care sunt principalele avantaje?

1
De Alice Papuc
5 iun. 2023

Nu stii daca nunta restransa este cea mai buna optiune in ceea ce te priveste? Acest articol este pentru tine!

Nunta restransa si intima devine un concept din ce in ce mai popular si indragit. Pe buna dreptate, aceasta nunta are un farmec aparte si prezinta multiple avantaje. Daca iti doresti ceva unic, vrei sa iesi din tipare sau, pur si simplu, nu te regasesti intr-o nunta traditionala, iti prezint cateva avantaje ale unei nunti mici, intime. Am si cateva idei inedite pentru tine!

Mai multa flexibilitate

Atunci cand alegi o nunta restransa, ai mai multa flexibilitate. Cel mai evident exemplu este acela ca poti alege o locatie oricat de inedita iti doresti. Poti opta pentru o nunta in strainatate, o nunta intima la voi in curte sau de ce nu, o nunta pe plaja.  Acesta este unul dintre cele mai importante avantaje ale unei nunti restranse, mai ales atunci cand iti doresti sa ai parte de o experienta cu adevarat unica. Locul acela va avea o insemnatate mai mare pentru voi si veti putea reveni oricand la o intalnire romantica sau pentru aniversarea casatoriei.

Te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat

Un alt avantaj major este acela ca nu mai esti atat de prinsa cu parerile celor din jur si te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat: pe momentul unic pentru tine si pentru sotul tau. Ai mai putine lucruri la care trebuie sa te gandesti, mai putini oameni pe care trebuie sa ii multumesti si iti este mai usor sa ai o zi exact asa cum iti doresti.

Buget flexibil

Mai putini invitati echivaleaza cu un buget mai flexibil. Reduci semnificativ anumite costuri si te poti concentra pe alte lucruri importante pentru tine: rochia, verighetele sau chiar luna de miere. Iti permiti sa ai parte de un anumit moment artistic special sau de alte surprize in timpul nuntii. Acestea fiind spuse, poti acorda mai multa atentie acelor detalii care conteaza pentru tine.

Poti alege chiar o “nunta secreta”

Ti-am povestit despre “nunta secreta”, cunoscuta in engleza sub denumirea de elopement in articolul de aici. Este acea nunta relativ spontana, organizata last minute, dar plina de amintiri si de momente inedite.

O nunta restransa poate tine atat cat iti doresti tu sa tina

Poate ca iti doresti o petrecere ca in basme, de trei zile si trei nopti. Atunci cand ai o nunta restransa, ai si aceasta optiune: poti avea petrecerea burlacitelor, nunta si un after party. Sau poti avea aceasta experienta inedita intr-o cabana la munte sau undeva la mare. Nunta ta poate deveni o adevarata vacanta, cu tot felul de activitati: tratamente spa, vizite la obiective turistice, degustare de vinuri etc.

Poti chiar sa ai cununia civila si cea religioasa in aceeasi zi. Totul tine de tine, preferintele pe care le ai si, bineinteles, de bugetul pe care esti dispusa sa il aloci.

In continuare, iti recomand sa citesti acest articol despre destinatii mai putin cunoscute pentru luna de miere!

Foto: freepik.com