10 carti extraordinare pe care sa le citesti daca te lupti cu anxietatea sociala

1
De Cristina Tudor
11 mart. 2020

E o lupta pe care trebuie sa o duci singura, sa o recunosti, sa o accepti, sa incerci sa o intelegi si treptat sa devii mai puternica in fata acestei afectiuni.

Anxietatea sociala nu dispare ca prin magie oricat de mult ai incerca sa te ascunzi de ea, oricat ti-ar spune familia sau prietenii bine intentionati sa iti schimbi gandirea si modul de a vedea lucrurile. E o lupta pe care trebuie sa o duci singura, sa o recunosti, sa o accepti, sa incerci sa o intelegi si treptat sa devii mai puternica in fata acestei afectiuni.

Sunt situatii in viata de zi cu zi cand simti o emotie pe care nu o poti controla – fie ca esti la job si trebuie sa prezinti un proiect in fata colegilor sau a sefului, fie ca mergi la o petrece unde nu cunosti pe toata lumea, fie ca te duci la prima intalnire sau la un eveniment. Daca suferi de anxietate sociala, chiar si cele mai banale activitati si interactiuni zilnice pot deveni adevarate provocari si simti o teama accentuata privind anumite situatii sociale.

Toate persoanele care sufera de anxietate sociala au diverse motive pentru a simti teama cu privire la anumite situatii, dar de cele mai multe ori este o frica coplesitoare de:

A fi judecat de ceilalti in situatii sociale
A fi umilit sau a simti o rusine ca nu stii anumite lucruri
A fi in centrul atentiei
A fi jignit intentionat sau nu
Cea mai buna metoda de a putea lupta cu anxietatea sociala este sa o intelegi, sa o accepti si sa iti dai seama exact care sunt motivele reale pentru care aceasta se manifesta in interiorul tau. Si una dintre „armele” pe care le poti folosi, ca sa poti face toate aceste lucruri, este sa citesti cateva carti bune cu si despre anxietate.

Carti care te ajuta in lupta impotriva anxietatii sociale

1. Unfuc*k Yourself. Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata – Gary John Bishop

Ed. Lifestyle Publishing, 24,15 lei, redusa de la 35 lei, elefant.ro

Una dintre cartile mele preferate de dezvoltare personala si o carte care a fost o adevarata lectie deanxietate socialaviata. O carte ideala pentru atunci cand simti ca viata ta nu este asa cum ti-o doresti si ai senzatia ca te invarti in cerc orice ai face.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Getty Images.