Cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor. Ce a fost inainte de IT si Annabelle?

1
De Cristina Tudor
30 nov. 2020

Cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor sunt de fapt niste capodopere ale cinematografiei ce ar trebui vazute macar o data in viata.

Nu sunt o mare adepta a acestui gen de cinematografie, insa daca arunc o privire in top 10 cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor, imaginea mea se schimba la 180 de grade.

Cand pustii mei se roaga de mine cu cerul si cu pamantul sa-i las sa se uite la ultimul film Annabelle sau la Vineri 13, raspunsul meu este categoric „nu”, pe motiv ca nu sunt pentru varsta lor. Insa, ma intreb, daca m-ar ruga sa ne uitam la „The Shinning”, ce as raspunde?

Ultimul film Annabelle lansat a avut incasari de 37,2 milioane de dolari, devansandu-l pe „Gone Girl” al lui David Flincher. Aceasta este o realizare destul de remarcabila pentru o pelicula de groaza relativ neoriginala, dar Annabelle este un derivat al succesului imens Conjuring cu care se confrunta o mica competitie de filme infricosatoare. Din acest motiv am ales sa facem un top cu cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor:

Poltergeist

Asemenea multor filme horror foarte bune, Poltergeist incepe prin prezentarea imaginii unei familii americane ce traieste fara nici o grija in suburbii. Totul pare bine pana cand fantomele aparent binevoitoare incep sa le preia casa. Inutil sa spun ca adevaratele intentii ale fantomelor apar rapid, iar fiica este aspirata intr-un portal din dulapul ei, capabil sa comunice doar prin intermediul televizorului de familie. Este extrem de infricosator si inca suntem departe de ce e mai rau.

The Thing

Filmul de groaza din 1982 al lui John Carpenter, The Thing a a avut mult de indurat. Nu numai ca a trebuit sa se lanseze in aceeasi zi cu Blade Runner, dar a ajuns in cinematografe la doar cateva saptamani dupa E.T., un film care ii prezenta pe extraterestri ca niste creaturi adorabile, care erau grozave cu copiii. Extraterestrii din The Thing aveau o agenda foarte diferita. In loc sa leviteze bicicletele, acestia isi schimbau forma si terorizau oamenii de stiinta din Antarctica. Barbatii nu stiu niciodata daca au de-a face cu un coleg sau cu un extraterestru vicios care i-a luat forma. Nu putea concura cu E.T. si Blade Runner, dar astazi este vazut ca un clasic absolut al genului.

Night of the Living Dead

Cu mult inainte de The Walking Dead, 28 de zile mai tarziu, World War X si nenumaratele alte filme cu zombie si seriale TV din ultimii ani, a existat „Noaptea mortilor vii”. Regizat de George Romero, filmul se concentreaza in jurul unui tanar cuplu fortat sa se fereasca de un atac masiv de zombi la o ferma din Pennsylvania. Romero a filmat filmul cu un mic buget si a starnit rapid controverse din cauza scenelor de violenta grafica. Acest lucru se intampla inainte de sistemele de rating MPAA, astfel incat copiii de toate varstele aveau voie sa se uite. Evident, cu cat presa negativa era mai mare, cu atat cozile la cinema deveneau mai lungi. Romero a filmat multe continuari in ultimele decenii, dar originalul ramane adevarata capodopera.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.