Cele mai bune filme regizate de Luc Besson

1
De Cristina Tudor
21 dec. 2020

Filmele lui Luc Besson au fost indelung apreciate si aclamate atat de critici, cat si de public.

Luc Besson este regizor, producator si scenarist francez, ce s-a nascut la Paris, pe data de 18 martie 1959.

Besson si-a dorit toata copilaria sa sa devina biolog marin, insa, dupa varsta de 17 ani, cand a avut un accident, nu a mai putut sa faca scufundari. In schimb si-a gasit tot felul de slujbe ciudate in industria filmului, mai mult pentru a se convinge ca o cariera cinematografica i se potriveste. A lucrat apoi ca asistent de regie in Franta, inainte de a alege drumul Americii pentru a-si indeplini marele vis al carierei. Are un stil regizoral distinct care adesea este asociat cu o miscare denumita Cinema du look.

Pe langa munca sa de regizor, are si propria companie de productie pe care a infiintat-o in 1980. Se numea initial Les Films du Loup, dar mai tarziu s-a numit Les Films du Dauphin. In timpul carierei sale, el a creat peste 50 de filme si iata cinci dintre cele mai bune filme regizate de Luc Besson.

Leon: The professional

Besson a castigat premiile César pentru cel mai bun regizor si cea mai buna imagine pentru acest thriller din 1994. Filmul este despre un asasin profesionist care ia sub aripa sa o tanara fata pe care o protejeaza si o invata meseria de asasin. Besson a scris si a regizat acest film in care joaca Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman si Danny Aiello.

The Messenger: The Story of Joan of Arc

Aceasta drama istorica epica franceza a fost scrisa si regizata de Luc Besson si produsa de Patrice Ledoux. Spune povestea Ioanei de Arc, o martira religioasa franceza si eroina de razboi. Filmul i-a adus pe acelasi platou pe Milla Jovovich, Faye Dunaway, John Malkovich si Dustin Hoffman. A fost un succes financiar si critic, iar Besson a castigat premiile César pentru cel mai bun regizor si cea mai buna imagine.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.