Cele mai bune thrillere psihologice care-ti vor accelera pulsul

1
De Ioana Marosan
2 iul. 2019

Daca esti in cautarea unui film thriller-psihologic care sa-ti puna sangele in miscare, ai nimerit unde trebuie. 

Iti prezentam cele mai bune filme cu si despre psihologia umana care-ti vor accelera pulsul.

Top 5 cele mai bune filme cu Nicole Kidman

The Professor and the Madman (2018)

Actiunea filmului are loc in Anglia in a doua jumatate a secolului al 19-lea, acolo unde profesorul James Murray pune la punct primul dictionar al limbii engleze. Va primi un ajutor neasteptat din partea unui pacient cu afectiuni mentale, care a fost acuzat de crima. Rolurile principale sunt jucate de Sean Penn, Mel Gibson si Natalie Dormer.

Hotel Mumbai (2018)

Actiunea acestui film are la baza evenimente reale. Sunt descrise atacurile teroriste care au avut loc in India in anul 2008, iar criticii de specialitate sustin ca acest film te va tine cu sufletul la gura timp de 2 ore.

Glass (2019)

Personajele acestei film sunt cunoscute din seria creata de regizorul M. Night Shyamalan, „Unbreakble” si „Split”. De data aceasta insa, personajele sunt inchise intr-un spital de psihiatrie. Insa atunci cand o persoana care sufera de personalitate multipla, un supererou aproape invincibil si un geniu malefic sunt inchisi in acelasi loc, lucrurile nu au cum sa fie plictisitoare.

The Guilty (2018)

Politistul Holm este suspendat din activitate si asteapta verdictul judecatorului. Pentru moment, el isi desfasoara activitatea de birou la un centru al politiei. De aici incearca sa o ajute pe o femeie al carei copil a fost rapit de fostul sot. Trebui sa vorbeasca cu atentie, pentru ca rapitorul se afla intotdeauna prin preajma, dar nu suspecteaza nimic. Povestea se desfasoara in timp real, totul are loc intr-o singura seara, intr-o singura camera.

Cele mai bune carti despre prietenia adevarata + 5 filme intre prieteni!

Greta (2018)

Acest film este bazat pe o poveste clasica de thriller: O fata tanara dintr-un oras mic este atrasa intr-o capcana de catre o femeie mai in varsta, aparent foarte de treaba, dar care este de fapt o maniaca. Insa, in aceasta poveste care pare un cliseu, se ascunde un puzzle care este greu de rezolvat.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Zac Efron nu se abate de la rutina: face femeile sa se indragosteasca de el si este foarte aproape sa se insoare cu ele. El are o casa, o masina, un caine si… este criminal in serie… Stai putin, ce-ai spus?

Mirage (2018)

Acest film spaniol este filmat ca un thriller SF. Filmul se bazeaza pe o bucla temporala: personajul principal merge in trecut pentru a schimba prezentul. Acum, ea nu mai este doar o asistenta, este chiar chirurgul sef, nu-si recunoaste sotul si nu a nascut niciodata o fata.

Unsane (2018)

La baza acestui film sta un puternic conflict social si foarte putine filme ating, de fapt, aceasta problema. Poti sa ai incredere orbeste in medicina atunci cand esti internat intr-un spital de psihiatrie? Personajul principal este intr-adevar bolnav sau doctorii ar trebui sa-i dea crezare?

American Hangman (2019)

Scenele de la inceputul filmului aduc aminte de franciza Saw. Unul dintre personaje il intreaba pe celalalt: „Ai vazut filmul in care un personaj isi taie piciorul?” Oare care este puzzle-ul pe care trebuie sa-l dezlege?

Top 5 filme care te fac sa simpatizezi cu personajul negativ

Black Tide (2017)

Aceasta este o poveste politista despre un detectiv care investigheaza disparitia unei fete de 16 ani, iar rolul principal este jucat de nimeni altul decat Vincent Cassel.

The Vanishing (2018)

Acest film spune povestea adevarata a trei lucratori la un far, care au disparut in anul 1900. Nici pana astazi nu se stie ce s-a intamplat cu adevarat.

Foto: PR