Cine este Doug Emhoff, sotul Vicepresedintei Americii, Kamala Harris: s-au cunoscut la o intalnire aranjata si a fost dragoste la prima vedere

1
De Cristina Tudor
17 nov. 2020

Acum ca Joe Biden a castigat alegerile si va deveni cel de-al 46-lea Presedinte al Statelor Unite ale Americii, putem sa vorbim despre Doug Emhoff, omul pentru care trebuie sa se inventeze titulatura de „Second Dude” sau „Second Gentleman”. Cum s-a cunoscut cu Kamala Harris? Cat de mult o sustine? Si cum i-a schimbat viata?

In istoria Americii au mai existat doi barbati care sa se afle in aceasta situatie. John Zaccaro, sotul lui Geraldine Ferraro, prima femeie care a fost considerata pentru postul de Vice Presedinte in 1984 de catre democratul Walter Mondale. Si Todd Palin, sotul lui Sarah Pallin care a fost partenera lui John McCain in campania prezidentiala din 2008.

Insa niciunul dintre cei doi nu a ajuns sa se afle in aceasta situatie. Asa ca Doug Emhoff scrie, la randul sau istorie, devenind primul barbat care sa fie numit „Second Dude” sau „Second Gentleman” si, de asemenea, primul evreu care sa se afle in aceasta situatie.

Dar cine este Doug Emhoff? Si cum a devenit sotul lui Kamala Harris?

O intalnire aranjata, o dragoste la prima vedere si o cina care avea sa devina parte din istoria Americii
Atat Doug Emhoff, cat si Kamala Harris erau trecuti de 40 de ani, atunci cand una dintre cele mai bune prietene ale acum Vice Presedintei Statelor Unite, Chrisette Hudlin, le-a aranjat o intalnire. Era 2013 si cei doi s-au intalnit pentru o cina. Si lucrurile au evoluat foarte repede.

Ea era procurorul general al Californiei asa ca nu ii era deloc usor sa aiba o viata persona departe de ochii si, mai ales, de lentilele presei. De altfel, in cartea sa autobiografica, „The Truths We Hold”, Kamala Harris povesteste cat de greu i-a fost sa aiba o viata amoroasa: „I knew that if I brought a man with me to an event, people would immediately start to speculate about our relationship / Stiu ca daca vin impreuna cu un barbat la un eveniment, oamenii vor incepe imediat sa speculeze”.

Mai mult decat atat, Harris spunea in carte si ca „I also knew that single women in politics are viewed differently than single men. We don’t get the same latitude when it comes to our social lives / Stiu ca o femeie singura este vazuta in politica foarte diferit de un barbat in aceeasi situatie, nu suntem privite la fel atunci cand vine vorba despre viata noastra personala sau sociala”.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Instagram/Kamala Harris.