Regina Elisabeta a II-a i-a trimis un mesaj noului presedinte al Statelor Unite, Joe Biden

1
De Maria Constantin
24 ian. 2021

Suverana Marii Britanii i-a scris lui Biden inainte de investirea acestuia in functia de presedinte al Statelor Unite.

Palatul Buckingham a confirmat ca suverana in varsta de 94 de ani i-a trimis o scrisoare personala lui Joe Biden (78 de ani) inainte de ceremonia de inaugurare de miercuri, scrie corespondentul ziarului The Sunday Times, Roya Nikkhah.

Harper’s Bazaar a scris, de asemenea, citand o sursa din cadrul casei regale britanice, ca Regina i-a transmis un mesaj lui Biden inainte ca acesta sa depuna juramantul pentru functia de presedinte al Statelor Unite.

Mesaj pe Twitter pentru noua conducere a SUA

Regina Elisabeta a II-a nu a fost singurul cetatean britanic care i s-a adresat noului presedinte american de Inauguration Day. Premierul britanic Boris Johnson a transmis, miercuri, un comunicat in care l-a felicitat pe Biden si pe noul vicepresedinte american, Kamala Harris, scrie People.

„Felicitari lui @JoeBiden pentru investirea ca presedinte al Statelor Unite si @KamalaHarris pentru investirea ei istorica”, a scris Johnson pe Twitter. „Conducerea Americii este vitala pentru problemele care conteaza pentru noi toti, de la schimbarea climatica la COVID, si abia astept sa lucrez cu presedintele Biden”, a incheiat primul ministru al Marii Britanii.

Inca un presedinte american din lunga domnie a Reginei

Investirea lui Biden in functia de presedinte al SUA a avut loc la doua saptamani dupa ce manifestantii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington. Cinci oameni au murit in timpul evenimentului violent prin care s-a incercat impiedicarea validarii victoriei in alegerile prezidentiale obtinuta de Joe Biden in fata lui Donald Trump.

Motivul pentru care Regina Elisabeta poarta mereu perle

In discursul tinut la ceremonia de inaugurare a mandatului sau, Biden si-a exprimat speranta si increderea in democratie. „America a fost pusa la incercare si America a castigat provocarea”, a spus el. „Astazi sarbatorim triumful, nu al unui candidat, ci al unui caz: un caz al democratiei. Vointa poporului a fost auzita si vointa poporului a fost ascultata”, a adaugat noul sef de stat.

Joseph Biden este al-14-lea presedinte american care preia mandatul in timpul domniei istorice de 68 de ani a Reginei Elisabeta a II-a. De la urcarea pe tron, in 1952, Regina s-a intalnit cu 12 presedinti ai Statelor Unite. Ea l-a cunoscut si pe Harry S. Truman, cand inca era printesa.

Foto: Getty Images; Instagram/@kamallaharris