Cum ne afecteaza faza retrograd a planetei Mercur relatiile de cuplu si cariera

1
De Alice Moisescu
23 nov. 2018

Cand ti-e lumea mai draga, Mercur intra in retrograd. Celebrul astrolog Susan Miller ne-a avertizat deja ca Mercur a intrat in retrograd pe data de 16 noiembrie si ca va ramane acolo pana pe 6 decembrie. Cum ne afecteaza faza retrograd a acestei planete?

Nimic nu mai merge asa cum iti doresti si simti ca toate lucrurile au luat o turnura negativa in viata ta? Ei, bine, cel mai probabil Mercur este in faza retrograda. Ce inseamna asta? Ca trebuie sa te astepti la evenimente mai putin obisnuite in aceste zile.

De 3-4 ori pe an, astrologii avertizeaza ca planeta Mercur este in faza retrograda. Asta inseamna ca se deplaseaza in sens opus fata de Pamant.

De fapt, miscarea inversa este doar o iluzie optima, similara celei pe care o experimentezi cand esti la volanul unui autoturism si accelerezi.

Acelasi lucru se intampla si cu planeta noastra, spun astrologii. Astfel ca astrul se misca mai lent decat Pamantul, de unde si senzatia ca se misca in sens contrar.

Iluzie sau nu, astrologii cred ca in aceasta perioada sunt influentate in mod special relatiile interumane, comunicarea si procesul de gandire.

Relatiile de cuplu, cele mai afectate

Daca esti in cautarea unei relatii sau poate doar a unei idile de moment, a unei aventuri, ar fi bine sa renunti la idee, caci planetele nu sunt de partea ta in perioada retrograda.

Mercur ocoleste zona dragostei si ar putea sa iti livreze doar tristete si dezamagire.

Nu te gandi prea mult nici la angajamente, mai ales daca esti nascut sub semnul zodiacal al Pestilor sau in Fecioara.

Fara decizii importante

Cand Mercur este retrograd, vei fi indecis, iar alegerile tale pot fi eronate, lipsite de temei sau de sens.

Pentru a nu le regreta ulterior, astrologii ne sugereaza sa amanam orice hotarare, intrucat ne poate influenta viata in intregime. Mai ales daca suntem nascuti sub semnul Balantei. Mercur este asociat cu claritatea si puterea intelectuala, astfel ca, in perioada retrograda, aceste doua caracteristici tind sa scada.

Atentie la detalii

Multe lucruri iti vor scapa pe durata fenomenului astrolgic in deriva, insa totul depinde de maniera in care reusesti sa te organizezi.

Daca nu reusesti sa acoperi la timp toate sarcinile propuse, este recomandat sa soliciti ajutor.

Nativii Varsator se vor simti coplesiti de probleme, mai ales in ultimele zile retrograde.

Rabdarea, o virtute

Rabdarea este o virtute necesara in perioada nefasta in care Mercur este retrograd. Motiv pentru care va trebui sa faci fata tuturor situatiilor neplacute si sa te conformezi acestora. Altfel spus, de voie sau de nevoie, va trebui sa accepti impunerile superiorilor tai si sa arati ca esti usor adaptabil in diverse situatii. Vizati sunt nativii Gemeni si cei din zodia Scorpion.

Impaca-te cu tine si cu cei din jur

In perioada in care Mercur este retrograd, astrologii spun ca tentatia de a genera conflicte sau dispute este mai mare. Mai ales daca esti o fire impulsiva si te-ai nascut sub semnul Berbecului sau al Taurului.

Exista cazuri in care discutiile astfel generate pot crea adevarate polemici.

Ideal ar fi sa te temperezi, sa iti pastrezi calmul, iar atunci cand nu esti de acord cu ceva, pur si simplu sa ai opinii argumentate, nu sa ripostezi.

In cazul in care te simti vinovat, fii tu primul care cere pace.

Foto: Shutterstock.com